L’Ajuntament de Navàs fa efectiva la cessió de terrenys per al futur nou institut

Es tracta d’una parcel·la de més de 8.000 metres quadrats situada davant del pavelló poliesportiu

Terreny que se cedeix a la Generalitat per a la construcció de l'institut de Navàs

Terreny que se cedeix a la Generalitat per a la construcció de l'institut de Navàs / AJUNTAMENT NAVAS

David Bricollé

David Bricollé

L’Ajuntament de Navàs ja ha formalitzat la cessió del terreny on es farà el nou institut públic. El consistori ha donat llum verd al traspàs a la conselleria d’Educació d’aquest solar de titularitat municipal, situat a la zona del Pavelló Blau. Es tracta de 8.248 metres quadrats delimitats pels carrers Pau Casals i Ali Bei, on el departament ha d’alçar el nou equipament, esperat des de fa gairebé dues dècades.

La cessió, que es va aprovar amb els vots favorables de tots els partits polítics, especifica que aquest terrenys s’han de destinar a equipament escolar i que la construcció podrà ser duta a terme per la Generalitat de Catalunya o per un tercer, si bé la prestació del servei educatiu l’haurà d’efectuar la Generalitat.

L’alcalde de Navàs, Genís Rovira Barat, agraïa a tots els partits «la bona predisposició en aquest tema perquè tirés endavant» i considerar l’aprovació «una data assenyalada i històrica per al futur educatiu de Navàs», i que demostra que «amb bona entesa i anant a la una pel bé del poble, s’arriben a grans acords». Per la seva banda, l’oposició va celebrar la cessió, però va demanar que l’Ajuntament vetlli perquè el Departament d’Ensenyament inclogui el projecte en el pressupost d’enguany.

El departament d’Educació va anunciar l'octubre passat que Navàs tindria, finalment, un edifici de nova construcció per a l’institut públic. D’aquesta manera, es tancava el debat sobre la construcció o no d’un nou edifici per a l’institut de Navàs, que des de la seva creació l’any 2011 està ubicat en barracons al costat del complex de piscines l’Eix. Ara, el procés per a la construcció del centre de secundària ha fet un pas clau amb la cessió del solar.

El terreny forma part d’una finca de titularitat pública de 35.217m2, situada als voltants del Pavelló Blau. Genís Rovira posava en relleu fa unes setmanes que és l’únic terreny públic del qual disposa el municipi.

Una vegada cedits els terrenys, el departament d’Educació pot iniciar el llarg procés per a la construcció del nou edifici que ja va anunciar que seria una realitat d’aquí a quatre o cinc anys.

Una vegada descartada, l’abril passat, la integració dels centres concertats de l’Escola Diocesana de Navàs (EDN) a la xarxa pública, que hauria permès encabir en els seus equipaments l’educació secundària i els estudis postobligatoris, es va tornar a posar sobre la taula la construcció d’un nou edifici per l’institut públic als terrenys del costat del pavelló. En aquest sentit, el mes de maig de l’any passat l’Ajuntament de Navàs va aprovar una moció consensuada per tots els grups municipals que instava al departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a construir un nou edifici que albergués l’educació secundària i els estudis postobligatoris.

Tot i que també hi havia sobre la taula la possibilitat d’ampliar l’actual escola Sant Jordi per encabir l’espai de secundària i donar continuïtat al model d’institut escola, per al qual apostava la Generalitat, després de reunir-se amb els representants polítics i la comunitat educativa i de comprovar les limitacions d’espai de l’actual equipament, el departament d’Educació es va decantar per la construcció d’un nou institut. Aquesta proposta, a més, segons va argumentar el departament permet deixar la porta oberta per si en un futur es pogués créixer en la postobligatòria i l’equipament es farà tenint en compte aquesta possibilitat.

Subscriu-te per seguir llegint