El Funicular de Sant Joan torna a estar en servei per a la temporada 2023

Estarà en funcionament diàriament des d’aquest primer cap de setmana d’abril amb circulacions cada 12 o 15 minuts

Mirador de l'estació superior del funicular

Mirador de l'estació superior del funicular / ARXIU/OSCAR BAYONA

Redacció

El funicular de Sant Joan, a Montserrat, ha reprès aquest mes de març l’oferta de servei comercial després d'unes setmanes d'aturada per a tasques de manteniment. Aquest Funicular, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), fa un recorregut de 503 metres amb un pendent màxim del 65%, ofereix als visitants una gran panoràmica de la muntanya de Montserrat. Dóna servei cada dia a partir de les 10, amb circulació cada 12 o 15 minuts depenent de la temporada segons l'afluència de públic.

A l’estació superior, situada a gairebé de 1.000 metres d’alçada, s’ubica el mirador de Sant Joan, des d’on es pot gaudir de l’espectacular vista de l’Anoia al Pla de les Taràntules i d’una de les millors perspectives del recinte del Santuari. També compta amb el Centre d’Interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, un espai que mostra la història de la formació de la muntanya de Montserrat, les seves condicions climàtiques i la seva fauna i flora, a banda de ser el punt de partida d’excursions i passejos senyalitzats pel Parc Natural.

Els bitllets pel Funicular de Sant Joan, així com per al Cremallera i el Funicular de Santa Cova, es poden adquirir anticipadament a la botiga online.