Súria es retroba amb les caramelles en els dies previs a Pasqua

La Passada caramellaire que es va iniciar l'any passat es mostra com un dels actes previst de pes abans del cap de setmana

La passada de les Caramelles de Súria de dijous

La passada de les Caramelles de Súria de dijous / Aj Súria

Redacció

Les caramelles, celebració lligada al calendari cristià, s'avança a Súria. L'any passat es va iniciar un acte en Dijous Sant que en la segona edició d'enguany s'ha vist que ha tingut una bona acceptació. El centre de la vila es va omplir de festa amb la Passada Caramellaire, una novetat que s’ha consolidat com a acte destacat d’un programa festiu que viurà el seus dies centrals aquest dissabte 8 i diumenge 9 d’abril.

Les Caramelles de Súria es mantenen un any més com les més grans de Catalunya, amb la participació de més de nou-cents caramellaires de totes les edats, agrupats en nou colles: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l’Agrupació Sardanista, Infantil de l’Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu, Altatxets i Coral Sòrissons.

L’inici del programa va tenir lloc al davant de la Casa de la Vila amb l’acte d’entrega de la cinta commemorativa a les diferents colles participants, a càrrec de l’alcalde Albert Coberó i de la regidora de Cultura, Festes i Ensenyament, Alba Santamaria. El desenvolupament de l’acte va anar acompanyat pels trets dels Trabucaires del Tro Gros i la presència d’altres membres de la corporació municipal. Enguany, el parlament d’inici de la festa va anar va anar a càrrec de la Colla de la Coral Sòrissons de l’Escola Municipal de Música. En aquest parlament es va remarcar que «el nom de Súria va associat inequívocament a Caramelles i Pasqua», una festa «on conflueixen tradició i modernitat».

Segons el parlament d’inici d’aquesta nova edició, «les surienques i els suriencs hem sabut mantenir ben vives les Caramelles fins al punt de ser la festa més gran i més participada de totes les que es duen a terme al nostre poble», i desitjant «que l’esperit caramellaire impregni el nostre dia a dia» durant tot l’any.

Per la seva banda, l’alcalde Albert Coberó i la regidora de Festes van expressar la seva satisfacció per la gran presència de caramellaires i van agrair la participació de les colles i el treball de la Comissió de Caramelles per fer possible de nou que Súria pugui tornar a viure «les Caramelles més grans de Catalunya».

La Passada Caramellaire, encapçalada pels Trabucaires del Tro Gros i per músics de diferents colles, va transcórrer pel centre urbà i pels diferents carrers caramellaires, on van tenir lloc diferents actuacions. El recorregut va acabar a la plaça de Sant Joan amb el Ball de Caramellaires del Cardener, interpretat per membres de totes les colles. La primera jornada de les Caramelles de Súria va acabar amb el sopar i les actuacions musicals de l’SPOK al Pavelló Municipal d’Esports.

Les Caramelles de Súria continuaran dissabte 8 d’abril amb les Caramelles a Pagès, la Trobada Caramellaire del Pavelló, un cercatasques i concerts de nit. Les actuacions caramellaires es reprendran diumenge 9 d’abril a partir de primera hora del matí.