Avinyó ha estat l’escenari de la 5a Trobada de Cooperatives Escolars del Bages que ha reunit més de 550 infants de 5è i 6è de primària de disset escoles del territori en una iniciativa organitzada des de l’àrea d’Educació del Consell Comarcal del Bages. L’activitat ha permès ensenyar els productes amb què han estat treballant aquest curs, a través dels 24 projectes cooperatius desenvolupats a l’aula.

El projecte de cooperatives CuEmE, que impulsa la Diputació de Barcelona, promou l’emprenedoria a través de l’escola en què es treballen les competències emprenedores entre l’alumnat del cicle superior de primària d’una manera democràtica i participativa. L’alumnat ha reforçat els valors de la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat i també la responsabilitat social.

Punt de referència

La consellera de l’Àrea d’Educació del Consell Comarcal del Bages, Sílvia Tardà, ha destacat l’èxit «d’una trobada que ja hem pogut organitzar amb plena normalitat i sense restriccions i que és un punt de referència per a l’alumnat i els centres per compartir coneixements». Ara, el projecte continuarà i els productes que s’han exposat a Avinyó es posaran a la venda als diferents mercats municipals durant les pròximes setmanes.

Les disset escoles participants en la 5a Trobada de Cooperatives Escolars del Bages han estat dels municipis d’Avinyó, Callús, Castellgalí, Castellfollit del Boix, Manresa, Monistrol de Montserrat, Navàs, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada i Súria.