Súria convoca una jornada popular de neteja de l'entorn

L'activitat tindrà lloc el divendres 5 de maig a la zona del cementiri i de Can Sivila

Material recollit en una edició passada del Clean Up Day de Súria

Material recollit en una edició passada del Clean Up Day de Súria / ARXIU/AJUNTAMENT DE SÚRIA

Redacció

L'Ajuntament de Súria i l’empresa ICL convoquen la ciutadania a una jornada de neteja de l’entorn, que tindrà lloc el proper divendres 5 de maig dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Aquesta activitat compta amb la col·laboració del Centre Excursionista.

Les persones participants en aquesta acció es concentraran al Parc Municipal Macary i Viader a les 10 del matí, des d’on un autobús les traslladarà a l’entorn del cementiri municipal i de Can Sivila per portar a terme l’acció de neteja.

Es recomana portar calçat i roba còmoda, aigua i alguna cosa de menjar. Els participants rebran un petit kit de treball i la jornada de neteja acabarà a les 12 amb un refrigeri al Parc Municipal Macary i Viader. L’acció comptarà amb la participació d’un grup d’usuaris d’Ampans La Colònia i dels voluntaris d’ICL Miners pel Bages. D’altra banda, els residus recollits seran portats a la deixalleria municipal per l’empresa Exland.

Les Escoles Verdes de Súria (escoles Francesc Macià, Salipota i Fedac) també s’afegiran a l’European Clean Up Day amb accions de neteja que es portaran a terme entre dilluns 2 i divendres 5 de maig a l’entorn de la vila. L’Institut Mig-Món també participarà en aquesta iniciativa, amb accions de neteja que tindran lloc a mitjans de juny.

L’European Clean Up Day és una iniciativa d’àmbit europeu, impulsada per la Comissió Europea i el Comitè Europeu de les Regions. El seu objectiu és sensibilitzar sobre la problemàtica dels residus que es llencen sense control a l’entorn natural. A Catalunya, compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.