Els Obama i els Spielberg passegen per Montserrat entre la sorpresa de la resta de visitants

Les dues parelles, que divendres van assistir al concert de Springsteen a Barcelona, han visitat el monestir en mig d'un gran cordó policial

Redacció/ACN/EFE

Sorpresa aquest dissabte al migdia al monestir de Montserrat per una visita inesperada. L'expresident dels EUA Barack Obama, amb la seva dona Michelle, i el director de cinema Steven Spielberg, també acompanyat de la seva parella, Kate Capshaw, han visitat el santuari, abans que l'exdirigent nord-americà abandoni Barcelona per dirigir-se a un cicle de conferències a Zuric (Suïssa).

Barack i Michelle Obama passegen per Montserrat

ACN

Els dos matrimonis, que ahir van anar al concert de Bruce Springsteen a Barcelona, han arribat poc abans de les 12 del migdia entre un gran cordó de seguretat i una gran expectació dels visitants del monestir català. Han saludat l'Abat de Montserrat, Manel Gasch, i el prior, Bernat Juliol; han visitat l'església, on han venerat la imatge de la Mare de Déu; han signat el Llibre d'Honor de Montserrat; i han passejat per l'entorn del monestir entre les cares de sorpresa de la resta de persones que eren a l'emblemàtic monestir bagenc.

Aquesta passejada els ha dut fins a l’estació del funicular de Sant Joan, ja que han fet ús d’aquest transport turístic per poder accedir als 1.000 metres d’altura de la terrassa de l’estació superior, i admirar des d’allà la magnífica panoràmica que ofereix de la muntanya i del mateix recinte monacal vist de de les alçades.

En aquesta part del recorregut els ha acompanyat el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Toni Segarra, que durant el trajecte els ha explicat l’episodi de la visita que el general Heinrich Himmler i una comitiva nazi va fer a Montserrat l’octubre del 1940 a la recerca del Sant Greal, creient que l’abadia n’era dipositària. Cal recordar que el Sant Greal era un dels eixos de la saga «Indiana» Jones dirigida per Spielberg.

Després també han parlat sobre la importància de Montserrat, no només religiosa sinó política, com a defensora del catalanisme durant la dictadura. I finalment Obama ha tret el tema de com afecta el canvi climàtic, que cada dia neva menys i com afecta això a les estacions d’esquí (Ferrocarrils en gestiona diverses) i sobre l’estratègia de desestacionalitzar el turisme de muntanya.

Obama vestia roba còmoda fosca, amb una jaqueta grisa d’entretemps i ulleres de sol, que el podien fer passar perfectament com a turista si no fos per l’ampli cordó que l’envoltava.

L'àpat a l'Hotel Abat Cisneros

Ja de baixada de nou a la zona del monestir, els il·lustres visitants han completat la seva estada matinal dinant a un dels serveis clàssics de Montserrat, l’Hotel Abat Cisneros. Segons ha pogut saber regió7, hi han fet el menú degustació que s'hi ofereix, amb uns primers plats per compartir que són l'escuma de iogurt amb foie, el tàrtar de gamba, la botifarra amb ceba caramel·litzada i els calamars a la romana. Com a segon plat es podia escollir entre llobarro al forn amb salsa verda, paella de marisc, entrecot a la brasa i espatlla de xai. El menú, de 39,50 euros, es completava amb postres a triar entre tiramisú, gelat de vainilla, macedònia, pastís de formatge de Montserrat, milfulls, mató, crema catalana i gelat de xocolata.  

A la sortida del restaurant ja han marxat del santuari amb un cotxe que els esperava a la porta mateix de l'hotel.