El sopar gastronòmic de la Fira dels Matiners d’Avinyó recupera la cuina de mitjan segle XIX

La cita tindrà lloc el divendres 12 de maig al celler Abadal amb el gastrònom Toni Massanés de convidat d’honor

Sopar maridatge al celler Abadal en una de les passades edicions

Sopar maridatge al celler Abadal en una de les passades edicions / Arxiu/Q.C.

Redacció

El proper divendres, 12 de maig, tindrà lloc la 9a edició del sopar gastronòmic de la Fira dels Matiners d’Avinyó al celler Abadal, que enguany s’inspira en el llibre de receptes «La Cuina dels Matiners», editat per l'Ajuntament d'Avinyó, en col·laboració amb la Fundació Alícia, on es recuperen diferents elaboracions culinàries de l'època. El sopar maridarà també els dos productes gastronòmics estrella del municipi: el porc Ral del Grup Roma-Escorxador d’Avinyó i els vins Abadal. L’empresa Sic Gourmet s’encarregarà de cuinar l’àpat.

El convidat d’honor del sopar d’aquest any serà Toni Massanés (Berga, 1965). Gastrònom i director de la Fundació Alícia, ubicada a Sant Benet de Bages, Massanés s’ha dedicat a la docència, l’escriptura, el periodisme i la recerca. És investigador de l’Observatori de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona i un expert de la cuina catalana. A més d’elaborar estudis i receptaris de diverses comarques, ha dirigit l'equip de recerca que s'ha encarregat d'inventariar i catalogar el Corpus Culinari Tradicional Català.

Els convidats d’honor dels anteriors sopars han estat l’escriptora Empar Moliner, la consellera Meritxell Serret, l’historiador Llorenç Ferrer, la sommelier Clara Antúnez, l’enòleg Lluís Tolosa i els cuiners Jaume Biarnés, Marc Ribas i Ada Parellada.

El sopar, que es farà a la sala Els Til·lers del celler Abadal (Santa Maria d’Horta d’Avinyó), té un preu de 45 euros i inclou una visita guiada a les instal·lacions. Les reserves s’han de fer abans del 8 de maig a l’adreça www.abadal.net/ca/la-cuina-dels-matiners.