Anna Casafont, de Puig-reig, i Bernat Torreblanca, de Sant Fruitós, nous pubilla i hereu de la Catalunya Central

El Pont de Vilomara acull la proclamació i el comiat del nou pubillatge intercomarcal

Lluc Grandia i Mazcuñán

El santfruitosenc Bernat Torreblanca i la puig-regenca Anna Casafont van ser escollits ahir com a nou Hereu i Pubilla de la Catalunya Central 2023 en l’acte celebrat al Pont de Vilomara, que es va convertir en la capital del pubillatge català. L’acte va congregar prop de 200 persones, incloent una setantena de hereus, pubilles, dames i fadrins de tot Catalunya.

Torreblanca i Casafont estaran acompanyats dels nous Primer Fadrí, el navassenc Jan Puigdellívol, Primera Dama, la santvicentina Nayade Lavado, i el Segon Fadrí i segona Dama els valldanencs Arnau Soler i Judit Ribera. La jornada també va servir per acomiadar als títols intercomarcals escollits ara fa un any a Sant Fruitós de Bages: la santvicentina Mar Font, el navassenc Marc Suau (Hereu i Pubilla), les dames Mireia Trias (Navàs) i Xènia Ollé (Puig-reig) i els fadrins Pau Díaz (Navarcles) i Lluc Grandia (Sant Fruitós de Bages).

Les pubilles i hereus que ahir es van reunir al Pont de Vilomara

Les pubilles i hereus que ahir es van reunir al Pont de Vilomara / Jaume Grandia

El dia va començar amb els exàmens d’elecció, on la vintena de candidats i candidates van posar a prova els seus coneixements en una prova escrita, una redacció i una entrevista. A la tarda, després de la cercavila amenitzada pel Grup d’Infància i Joventut del Pont, es va procedir a l’acte de proclamació