Súria recull prop de 1.900 quilos de residus de l'entorn en una jornada de neteja

A l'activitat convocada hi va prendre part una cinquantena de voluntaris

Foto de grups dels participants a la convocatòria

Foto de grups dels participants a la convocatòria / AJUNTAMENT DE SÚRIA

Redacció

Una cinquantena de persones voluntàries va participar en una jornada de neteja de l’entorn, organitzada per l'Ajuntament de Súria i l’empresa ICL dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus-European Clean Up Day. En total s’hi van recollir 1.853 quilos de residus que van ser portats a la deixalleria municipal.

Aquesta acció de neteja es va desenvolupar a l’entorn de Can Sivila i el cementiri municipal, amb sortida des del Parc Municipal Macary i Viader en autobús i vehicles particulars. En aquest mateix espai va tenir lloc un refrigeri de cloenda per a les persones participants.

L’European Clean Up Day és una iniciativa d’àmbit europeu, impulsada per la Comissió Europea i el Comitè Europeu de les Regions amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la problemàtica dels residus que es llencen sense control a l’entorn natural.

La seva organització a Súria és a càrrec de l’àrea municipal de Medi Ambient i del departament de Medi Ambient d’ICL. La jornada va comptar amb la participació del voluntariat d’ICL, centre La Colònia d’Ampans, Centre Excursionista i les empreses Exland i Vilà Vila.

En el conjunt de Catalunya, l’European Clean Up Day és impulsat per l’Agència de Residus de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.