El debat electoral de Súria no va decebre. El teatre Foment Cultural es va omplir a vessar aquest dijous al vespre amb més de 200 espectadors per seguir una confrontació política que va confluir i moderar el surienc Francesc Garriga, actualment corresponsal de Catalunya Ràdio als Estats Units. 

El debat va evidenciar les diferències entre diversos blocs. D’una banda, el PSC i el GIIS, actualment al govern, van defensar els seus projectes estrella, el centre per a gent gran i la biblioteca, que han generat profundes discrepàncies repecte el posicionament de les formacions que ara mateix son a l'oposició. Van confirmar que, si guanyen, els projectes tiraran endavant tal com estan previstos.

En canvi, ERC, Junts i Fem Poble, van qüestionar la necessitat del centre per a gent gran (SAIAR), van posar dubtes sobre la idoneïtat dels projectes i van reclamar consultes populars específiques en aquests temes. 

Des de l’actual equip de govern es va acusar de demanar referèndums només quan s’està a l’oposició.

Amb tot, van ser dues hores de debat que dibuixen un horitzó de pactes complicat, més enllà de les aliances actuals i que han conduït el poble a un govern en minoria els darrers dos anys. 

A banda dels espectadors que omplien la sala, la transmissió per Youtube va assolir una mitjana de gairebé 500 espectadors i ha acumulat més de 2000 visualitzacions en menys de 12 hores. A més, el directe de radiosuria.cat va sumar 100 espectadors més. En total, prop de 1000 persones van seguir en directe l’esdeveniment, convertit ja en una tradició, amb deu edicions consecutives.