Sant Joan de Vilatorrada celebra la Setmana del Medi Ambient

De l’1 al 4 de juny es duran a terme diverses activitats mediambientals al municipi

Una activitat de la Setmana del Medi Ambient

Una activitat de la Setmana del Medi Ambient / AJUNTAMENT DE SANT JOAN

Redacció

Sant Joan de Vilatorrada ha programat des d’aquest dijous i fins diumenge un seguit d’activitats que formen part de la Setmana del Medi Ambient, organitzada conjuntament amb el grup de Voluntàries Mediambientals i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Biblioteca Cal Gallifa, la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i l'Associació d'Amics de la Fotografia.

Les activitats programades estaran centrades en posar en valor l’aigua com a bé essencial i cada vegada més escàs, sobretot en el context actual de sequera.

Començaran aquest dijous amb l’Hora del conte a la Biblioteca, amb «La Gota Clara», a 2/4 de 6 de la tarda. A la mateixa biblioteca, hi haurà aquest divendres la inauguració de l'exposició «Llegim el Riu» a partir de les 6, amb la intervenció del Toni Dorado, docent, investigador i coordinador del programa de doctorat de recursos naturals i medi ambient de la Universitat Politècnica de Catalunya. Es tracta d’un projecte de ciència ciutadana, que s’està portant a terme en el municipi, per conèixer l'estat ecològic i hidrològic del riu Cardener. A més, des d’aquest dijous i fins al 22 de juny hi haurà un concurs de fotografia a Instagram, sota el tema «L’aigua, un bé essencial i escàs».

Acte de cloenda

El diumenge 4 de juny es durà a terme l’acte de cloenda de la Setmana del Medi Ambient. Per una banda, es farà una pintada d’un mural participatiu al carrer Sardana cantonada amb passeig Gallifa, que tractarà sobre el medi ambient i la biodiversitat i que començarà a les 11. A la mateixa hora, i fins a la 1 hi haurà ecojocs familiars al pati de la xemeneia. I en acabar, hi haurà un vermut eco per totes les persones participants.