ERC guanya un representant al Consell Comarcal del Bages i reforça la majoria

Junts perd una de les cadires del Consell, però es manté com a segona força, i el PSC té els mateixos consellers

Ple del Consell comarcal del Bages

Ple del Consell comarcal del Bages / Mireia Arso

Enric Badia

Enric Badia

ERC ha estat la candidatura més votada a la comarca del Bages (21.091 vots) i la que ha obtigut més representants als ajuntaments, 120, per tant, també és el grup que més consellers tindrà, 14. En guanya un respecte el 2019 i 3 respecte el 2015. En el darrer mandat ja n'ha ostentat la presidència. L'últim president del Consell comarcal del Bages és l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez. Comparat amb el resultat del 2019, ERC guanya un conseller, el que perd Junts. El pes del PSC es manté igual.

Dades Consell comarcal del Bages

Dades Consell comarcal del Bages / Infografia Regio7

Tenir 14 dels 33 pràcticament li atorga una majoria per governar. Ho podria amb majoria absoluta cercant alguna aliança. Junts tindrà 8 representants, el PSC,6 i la CUP, 2. Ara pacte local, grup hereu del PDeCAT, té un conseller, com En Comú Podem.També té un representant el grup independent de Sant Fruitós, Gent fent poble, que han obtingut una folgada majoria al seu municipi.

A hores d'ara sembla inversemblant un pacte entre els grups minoritaris, tot i que una suma contra ERC seria possible. És més probable que el Consell del Bages entre en joc en negociacions d'alcaldies de la comarca o de suports de país.