Santpedor enceta dijous la festa major que confirma l’era postvaquetes

Es proposa una programació de cinc dies amb molt pes de les entitats locals, la música i els actes per als infants

Bous de foc de la festa major de Santpedor de l'any passat

Bous de foc de la festa major de Santpedor de l'any passat / AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Redacció

Santpedor arrencarà aquest dijous una programació de cinc dies d’una festa major que, ara sí, es presenta alhora plenament normalitzada (després de l’afectació dels últims anys per la pandèmia, tot i que en la del 2022 ja gairebé no hi va haver restriccions) i amb la confirmació de la supressió de les vaquetes, després de la segona consulta popular celebrada el setembre passat, en que la majoria va dir no a la seva recuperació.

L’activitat de les penyes i de les entitats es reforça com a motor de la festa, que començarà oficialment aquest dijous a la tarda amb el pregó institucional a càrrec de l’exnedador olímpic i rècord d’Espanya, Pere Balcells (va participar a les Olimpíades de Munic 1972 i Montreal 1976). A continuació hi ha prevista a la plaça Catalunya la tradicional Empartxada, que encetarà els cinc dies de programació festiva amb activitats per a tots els públics que s’allargaran fins dilluns. El tret de sortida més popular serà divendres a les 8 de la tarda, quan la plaça Gran U d’Octubre viurà l’entrada de penyes i colles, seguida de l’actuació dels castellers, els geganters, els Bous de Foc, l’Associació de Cultura Popular Escoles de Santpedor i Batuk d’Or, acompanyats per la banda de festa major de músics de Santpedor. L’acte es completarà amb una flashmob i l’encassacada de l’estàtua del Timbaler.

Castell de l'entrada de penyes de la festa major de Santpedor de l'any passat

Castell de l'entrada de penyes de la festa major de Santpedor de l'any passat / AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

De la programació en destaquen els actes al carrer, els concerts i espectacles musicals i les propostes infantils, entre d’altres. També hi haurà els tradicionals concerts i balls, enguany amb les orquestres Meravella i Rosaleda, un espectacle de foc, espectacle d’acrobàcies amb moto, una festa aquàtica, cercaviles nocturnes amb la xaranga Kriptonita i música amb Mitjanit, Waikiki, Animal Show i l’Orquestra Tropical.

Hi ha una aposta molt destacada d’actes per a la festa major infantil, que s’anirà intercalant amb la gran, inclòs el seu propi pregó, a càrrec del Consell d’Infants Municipal. Espectacles d’animació, circ, festa Holy i festa aquàtica son algunes de les propostes. Com cada any, també hi ha programat el sopar infantil de Festa Major diumenge al vespre a la placeta de l’Auditori del Convent.

La cultura popular tindrà protagonisme dins els actes de la festa major amb la matinal que té dedicada especialment el matí de diumenge a càrrec de les entitats del poble. Els Castellers de Santpedor, la colla bastonera Picarols, la colla gegantera, els Bous de Foc, l’Associació de Cultura Popular Escoles de Santpedor i Batuk d’Or faran un recorregut que anirà des de la plaça Gabriel Prat fins a la plaça Gran U d’Octubre.