Sant Vicenç de Castellet és un dels municipis que ha complert amb la tradició de rebre la Flama del Canigó per a l’encesa que il·lumina la nit de Sant Joan. La rebuda s’ha fet, tal i com s’està portant a terme en els últims anys, de la mà del Centre Excursionista, amb el suport de diverses entitats culturals i socials. Ha estat al cap del pont d’accés al poble on els integrants de l’entitat excursionista ja han començat a dur la petita flama en un llantiol.

Un cop arribats a la plaça Generalitat, just a l’entrada de la població, s’ha fet una petita aturada per agrupar-se i iniciar a partir d’allà una cercavila amb la música dels grallers de la Colla de Geganters, i amb els gegantons Nen i Nena, flanquejats pels participants portadors de torxes i senyeres. La marxa ha desfilat per l’avinguda del Secretari Canal, el carrer Gran, per acabar a arribant pel carrer Maria Gimferrer a la plaça de l’Ajuntament. Allà, la flama ha estat rebuda per les autoritats, en el que ha estat un dels primers actes oficials de la nova corporació encapçalada per l’alcalde, Dani Mauriz, i s’ha procedit a l’encesa del pebeter de Sant Joan amb la flama arribada del Canigó.

L’Esbart Dansaire Santvicentí ha ofert el breu i emotiu Ball d’Homenatge i, tot seguit, s’ha procedit a llegir el manifest de la diada, enguany a càrrec de la Colla de Geganters. L’acte ha conclòs amb la ballada d’una sardana.