El Consell Comarcal del Bages, a través de l'Agència Comarcal de l'Energia del Bages i de l'Oficina Comarcal de Transició Energètica del Bages, ha iniciat un projecte de difusió d'onze instal·lacions solars d'autoconsum situades en equipaments públics de la comarca, en el marc de la Setmana de l'Energia 2023. A cadascuna de les instal·lacions s'hi faran xerrades divulgatives en matèria d'autoconsum i instal·lacions solars fotovoltaiques, i es visitaran els equipaments.

En l'actualitat, segons dades de l'ens, el Bages suma més de 2.000 instal·lacions d'autoconsum solar fotovoltaic que permeten produir energia verda i de proximitat per a un consum elèctric equivalent a més de 9.000 famílies.

Les sessions van començar la setmana passada amb una visita a la Biblioteca de Sant Vicenç de Castellet i continuaran fins a finals de mes en altres instal·lacions, situades als municipis d'Avinyó, Sant Joan de Vilatorrada, Callús, Gaià, Castellgalí, Castellfollit del Boix, Sant Fruitós de Bages, Marganell, Talamanca i Fonollosa.