Regió7

Regió7

Sant Vicenç de Castellet homenatja Oriol Sardà amb la medalla d'honor

L'auditori Maria Carme Grauvilardell, a la biblioteca, s'ha omplert de gom a gom per reconèixer, amb records, discursos emotius i música, tot el que el desaparegut santvicentí va fer pel poble

18

GALERIA | Acte de lliurament de la medalla a títol pòstom a Oriol Sardà Sebastián Pulido

"Generositat", és la paraula que ha escollit l'alcalde de Sant Vicenç de Castellet, Dani Mauriz, per definir Oriol Sardà. Aquest migdia s'ha fet l'entrega de la medalla d'honor del municipi a títol pòstum al santvicentí que va morir el passat 29 d'abril en un accident mentre feia una travessa en grup a Espot, a la zona del Pic de Peguera. Els seus fills han recollit la medalla en un acte ple d'emocions i cares conegudes.

L'auditori Maria Carme Grauvilardell, dins el recinte de la biblioteca municipal del poble, s'ha omplert de gom a gom d'amics i familiars d'Oriol Sardà, que han rememorat "la manera de fer" del santvicentí que tant s'estimen i enyoren. I de fet, totes les persones que han intervingut en l'acte han recordat Sardà com un home que va dedicar bona part de la seva vida a "fer poble".

El periodista de Regió7 i amic de Sardà, David Bricollé ha repassat la trajectòria vital de l'homenatjat i n'ha destacat, sobretot, la seva vida social i la vinculació amb entitats culturals de Sant Vicenç. Sardà va ser una part imprescindible de la Colla de Geganters, una entitat a la qual va estar vinculat més de trenta anys. Sardà també va participar en la trobada de Festa Major, l’aplec de Castellet, el Cagatió, i el Carnestoltes.

Sant Vicenç de Castellet ha recordat avui al que va ser "ambaixador del municipi" i un gran "activador social". Júlia Sardà, la filla gran de l'homenatjat, ha agraït el "suport incondicional" que ha rebut la família i també la presència dels assitents, tant a l'acte d'avui com a l'homentge que es va celebrar el passat sis de maig. Júlia Sardà ha dit que mai ningú serà igual que el seu pare, però que "existeixen els Oriol Sardà dels pobles i és important reconèixer tot el que fan abans que els trobem a faltar".

A continuació, la filla petita, Joana Sardà, ha cantat un parell de cançons mentre els assistents a l'acte veien un vídeo d'imatges de la vida d'Oriol Sardà, la majoria de les quals acompanyat dels assitents i amb un somriure d'orella a orella. En acabar, el públic s'ha desfet en aplaudiments i s'ha posat dempeus per cantar l'himne de Sant Vicenç de Castellet, "El bagul de la memòria".

Compartir l'article

stats