Aquest diumenge 23 de juliol, un grup de trenta-cinc voluntaris s'han desplaçat a Lourdes, França, per a intentar trobar a José de los Arcos Ballesteros, el veí de Sant Vicenç de Castellet desaparegut dissabte passat i del qual encara no es té notícia del seu parador.

L'home havia viatjat al santuari amb un grup de la penya blaugrana del poble, quan es va separar dient que anava a comprar en la farmàcia i ja no va tornar. L'home té 74 anys i principi d'Alzheimer.

Des de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet es va demanar a les persones que participen en el dispositiu que disposin d'un mínim de formació i experiència en activitats de muntanya, a causa de la complexitat de la cerca, de sis hores, en una zona forestal i de muntanya. Està previst que els veïns de Sant Vicenç arribin a casa a les 11 de la nit.

Aquest dijous es va reforçar la cerca de l'home amb una batuda del terreny pròxim a la zona on va desaparèixer en la que van participar uns seixanta persones de diversos cossos de seguretat francesos, però no va haver-hi èxit. Aquesta operació de cerca va arribar 5 dies després que la família denunciés la desaparició. De fet, van criticar la inacció dels serveis de seguretat francesos en les primeres hores de la seva desaparició.

L'alcalde de Sant Vicenç, Dani Mauriz, va viatjar a Lourdes aquest divendres per a interessar-se per la recerca i fer costat a la família. Mauriz es va reunir amb l'alcalde del municipi francès i amb els cossos d'emergència i va assegurar que la recerca continuarà, encara que no es poden assegurar tots els recursos dels cossos de seguretat per aquest dispositiu.