Sant Joan de Vilatorrada va celebrar amb havaneres els actes de la Diada d’enguany, a la plaça Major, on s’hi van aplegar més d’un centenar de persones. Per començar l’acte, es va fer un minut de silenci, en record de les víctimes del terratrèmol del Marroc del passat divendres. Seguidament, es va donar pas al grup Roca Grossa, de Montgat (Maresme), que van interpretar el seu repartori d’havaneres, i van rebre fortes ovacions del públic.

A la mitja part de l’actuació, es va l’acte institucional de la Diada. Va començar amb un breu discurs de la regidora de Cultura, Montserrat Jové, qui va recordar la figura de Carme Junyent, morta el dia tres d’aquest mes, i va fer una crida a parlar en català per evitar que es perdi.

Seguidament, es va fer eldiscurs institucional, que van llegir els portaveus dels cinc grups municipals (Alternativa, Compromís, PSC, Junts i ERC). Es va posar de manifest la importància de la força municipalista a Catalunya, es va posar els referèndums del 9N i l’u d’octubre i es va reclamar «lluitar» per defensar la llengua.

Va tancar l’acte institucional l’alcalde, Jordi Solernou, que va reivindicar el sentit de la Diada al llarg del temps i va apel·lar a treballar per la «tolerància, respecte i convivència». Posteriorment, van sonar Els Segadors.

Finalment, es va fer la segona part de l’actuació, i es va servir el clàssic rom cremat.