Sant Joan de Vilatorrada celebrarà aquest diumenge els actes centrals de la setmana dedicada a la mobilitat sostenible, que inclou diverses propostes deconscienciació ciutadana fins dissabte vinent. En aquest context, avui es tancarà al trànsit un tram del carrer Major, entre la plaça de l’Església i l’Ajuntament, on es concentraran les activitats.

De fet, el programa ja va arrencar ahir amb una caminada cultural per explicar la història de les vies de comunicació i transport del municipi. Va ser l’inici d’un seguit de propostes pensades per a tota la família, des de demostracions de ball, fins a un mercat local, un circuit de patins amb monitors per a totes les edats (cal portar patins), un circuit infantil de circulació viària, espectacles familiars i diversos tallers. Concretament, avui hi haurà l’espectacle «La màquina de contes», de Curuxa Teatre, a 2/4 de 12, i els tallers «Quin soroll fem? Quin aire respirem?», i «Quantes passes hi ha si vas a peu? Fem salut per nosaltres i pel planeta», que serà impartit per les Voluntàries Mediambientals.

Més enllà de la programació d’avui, es faran activitats tota la setmana, amb un protagonisme especial per a les escoles. D’una banda, el dimecres 20 de setembre, hi haurà una bicicletada popular amb les escoles oberta a famílies i equip docent a l’aparcament de l’Avinguda Torrent del Canigó. Una altra novetat serà la prova pilot del Bus a peu, el 21 i 22 de setembre, amb la col·laboració de la Policia Local, Protecció Civil i persones voluntàries. Es tracta d’una activitat que té com a objectiu incentivar la mobilitat a peu dels infants als centres d’educació del municipi.

Finalment, el dissabte 23 de setembre, tindrà lloc una caminada al Torrent Fondo. Serà a partir de les 10 hores i caldrà inscripció prèvia trucant a l’ajuntament, on també hi haurà l’inici de la ruta. S’inclou esmorzar al final de la caminada. Fins al 19 de setembre es podrà visitar una exposició sobre els vehicles elèctrics a la biblioteca Cal Gallifa amb el suport de l'Institut Català d'Energia.