Regió7

Regió7

Educació preveu iniciar l’ampliació de l’escola del Pont abans d’acabar l’any

El departament està acabant de revisar el projecte de la nova construcció destinada a l’alumnat de secundària, que estaria enllestida a final del 2024

L’Institut escola Pompeu Fabra del Pont ofereix estudis d’infantil, primària i secundària Queralt Casals

El Departament d’Educació preveu iniciar abans d’acabar l’any les obres d’ampliació de l’institut escola Pompeu Fabra del Pont de Vilomara i Rocafort. El centre està a l’espera d’ampliar les instal·lacions actuals per encabir tot l’alumnat, des de P3 fins a quart d’ESO, des que el curs 2019-2020 es va convertit en institut escola. Des d’aquell moment, ha anat incorporant progressivament els estudis de secundària, que ara estan ubicats en mòduls provisionals. El termini d’execució dels treballs gira al voltant d’un any de manera que, si tot va sobre el previst, l’ampliació del centre estaria enllestida a final del 2024.

El centre educatiu del Pont de Vilomara, que té dues línies d’infantil, primària i ESO, està pendent d’ampliar el seu edifici des que fa quatre anys es va convertir en institut escola. En un primer moment, el centre va incorporar el primer d’ESO a les mateixes dependències de l’escola, que va redistribuir els espais, i més endavant, a l’espera de l’equipament definitiu, es van instal·lar al pati mòduls provisionals destinats als estudiants de secundària. Ara, són a punt de començar els treballs d’ampliació que permetran acollir tots els alumnes d’ESO al nou edifici i abandonar els mòduls.

Segons la directora del Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Gemma Boix, els treballs van amb mig any de retard perquè «s’ha hagut de fer una revisió del projecte degut a l’augment de preus, que ara s’està enllestint, i calculem que a final d’any podem començar a construir».

La nova construcció, que anirà entre la pista poliesportiva i el camp de futbol, permetrà encabir tot l’alumnat d’ESO que ara està en mòduls prefabricats al pati de l’escola. L’ampliació, que compta amb un pressupost de 3,6 milions d’euros, inclourà les aules per als grups classe des de primer fins a quart d’ESO, un taller i un laboratori. També compartiran espais de l’actual edifici d’infantil i primària, ja que es tracta d’un institut escola i s’entén com un únic centre.

La redacció del projecte d’ampliació de l’escola ha comptat amb les aportacions de la comunitat educativa i la nova construcció es preveu que pugui ser una realitat a mitjan del proper curs. Si les obres estan enllestides a final del 2024, ja es podria iniciar el segon trimestre del curs vinent a les noves instal·lacions. Les obres, que començaran abans d’acabar l’any, no afectaran el desenvolupament de les classes d’aquest curs ja que, segons Boix, «les obres poden conviure sectoritzant la part afectada i no hi haurà una implicació amb l’alumnat, que queda separat».

Amb l’ampliació del centre educatiu es culminarà la reivindicació històrica de la comunitat educativa per tenir un institut escola a la població, que es va fer realitat el curs 2019-2020. El model d’institut escola, que també està implantat en altres localitats com Avinyó, Navàs o Castellterçol, implica que un sol centre pugui oferir diferents nivells educatius fins abastar tota l’etapa d’escolarització entre els 3 i els 16 anys, i així es dóna continuïtat al projecte pedagògic, adequant-lo a la nova etapa educativa, i afavorir un seguiment de l’evolució dels alumnes en un mateix centre educatiu.

Compartir l'article

stats