Molta gent per tot arreu i més vins per tastar que mai. Aquest és el panorama que es viu aquest diumenge, i per segon dia consecutiu, a Artés, on se celebra la 28a Festa de la Verema del Bages. Des del consistori fan una molt bona valoració de la jornada d'ahir i asseguren que és una festa que està completament consolidada. Aquest any hi participen més elaboradors que mai, en total 21.

El regidor de Desenvolupament Rural d'Artés, Jordi Prat, explica que dissabte "la plaça de l'Ajuntament va estar plena fins ben bé les 12 de la nit". Considera que el diumenge és "el dia fort" i assegura que la fira d'artesania i la demostració d'oficis antics que omplen els carrers del poble són "un valor afegit" a totes les activitats que es fan entorn de la verema.

La gentada que hi ha pels carrers del centre del poble ve de diverses parts del territori català més enllà de la comarca, com la Lidia Caro, que és de Terrassa i ha vingut a Artés per segon any consecutiu a la fira. Assegura que la Festa de la Verema "és una proposta molt interessant per tenir l'oportunitat de tastar vins locals".

Una de les novetats de l'edició d'enguany ha estat la introducció d'una moneda pròpia de la festa: els Bacus. És una iniciativa de la DO Pla de Bages per tal que la gent s'animi a tastar més tipus de vins. Segons la secretària de la DO, Eva Farré, amb aquesta moneda també han nascut "dues mides de copa, una normal i una més petita, que seria per fer el tast". Assegura que d'aquesta manera es potencia que la gent "surti de la seva zona de confort i tingui l'opció d'anar tastant entre els més de 100 tipus de vins disponibles".

Una de les persones que ha pogut viure en primera persona el creixement i la consolidació de la Festa de la Verema d'Artés ha estat David Aguilera, que treballa en l'organització de la festa sota el paraigua del celler cooperatiu Artium, d'Artès. "He viscut totes les edicions de la festa des que era ben petit i ha canviat moltíssim", recorda.

La productora del celler Coltor, Arbell Howther, explica que des que fa vi té presència en aquesta fira, "sempre m'hi sento molt benvinguda", confessa. Per ella, ser a Artés suposa exposar el seu producte i donar-lo a conèixer entre tots els assistents, tant els locals com els que venen de fora de la comarca.

El president de la DO Pla de Bages, Carles Playà, es mostra avui molt satisfet amb la festa sota la carpa que acull els estands dels cellers. "Cada any tenim més gent i més productors", celebra.