Forbes ha anunciat aquest dilluns la seva llista 'Best Content Creators 2023', que recopila als cent creadors de contingut més rellevants del moment a l'Estat i entre els quals hi figura el nom d'una influencer de la Catalunya central: el de Berta Caparrós. La tiktoker bagenca ha estat escollida per la revista "per ser la sensació culinària de TikTok", on acumula 2,7 milions de seguidors (@bertacaparros).

El seu èxit rau en els seus exòtics costums culinaris, que l'han convertit en tot un fenomen viral, "especialment la seva obsessió pel pebre" segons esmenta Forbes. La revista destaca la seva habilitat per haver sorprès amb 15 anys "usuaris de tot el món amb les seves inusuals receptes, desafiant les normes culinàries amb una creativitat única".

El seu nom figura en la categoria 'Lifestyle' (estil de vida), en la qual també es troben altres influencers reconegudes a l'àmbit estatal com Laura Escanes, Marta Díaz, Aida Domenech, Maria Pombo o Marina Rivers.

Com cada any, la revista destaca a les personalitats més importants en les diferents xarxes socials al país: Linkedin, YouTube, Instagram, Twitter i TikTok, i publica una edició en paper aquest mes d'octubre amb el llistat complet, que porta en portada a Lola Moreno (@lolalolita en xarxes), qui amb 21 anys s'ha convertit en la "reina de TikTok", amb un documental propi en Amazon Prime.

Un total de 10 categories

Aquesta llista es divideix en deu categories diferents: bellesa, creativitat, emprenedor, moda, menjar, estil de vida, 'streamer', sostenibilitat, tecnologia i viatges. Entre elles, enguany destaca la de 'Streamer', amb personalitats com  Ibai Llanos, Henar Álvarez, Nil Ojeda, David Cánovas, Andrea Compton, Cristina López, Gerard Romero, Juan Alberto García, Carles Tamayo o Inés Hernand.

Altres categories amb perfils coneguts són 'Moda', on s'inclou a Alexandra Pereira, Carlos Martín, Rocío Osorno, Gala González o Marta Lozano. En la categoria de 'Creativitat' tenen buit la humorista Eva Soriano, la tiktoker Mar Lucas o la il·lustradora Alicia Aradilla; mentre que en 'Menjar' destaquen alguns perfils com  Jonán Beltrán, Sergio Bolaños o Roberto Bosquet.

També hi ha cabuda per la 'Tecnologia', amb Jaume Lahoz i Carlos Santa Engracia (de Topes de Gama), Víctor Abarca, Pau García-Mila, Álvaro Martín (de TuTecnoMundo) i Rubén Ulloa, així com per als 'Viatges', on han estat destacats Gotzon Mantuliz, Mikel Boisset, Rubén Díez, Alan Estrada i Martatravels.