Agents turístics del Bages coneixen els atractius d'Aguilar i Castellfollit del Boix

Una quarantena de persones del territori que estan rebent formació per ser punts d’informació turística han participat a la sortida

Visita dels participants a la sortida al castell d'Aguilar

Visita dels participants a la sortida al castell d'Aguilar / BAGES TURISME

Redacció

Una quarantena d’agents turístics del Bages han participat en l'última sortida de l’any del programa Punts d’Informació Turística (PIT) de la Diputació de Barcelona, que els ha portat fins a Aguilar de Segarra, on han visitat el castell de Castellar, i Castellfollit del Boix, on han pogut conèixer la proposta enoturística del celler Entrebosc, membre de la Ruta del Vi DO Pla de Bages, i fer un tast dels seus vins. L’objectiu de la sortida és que les empreses que s’estan formant per obtenir o renovar l’acreditació PIT puguin conèixer de primera mà les diferents propostes turístiques que té el territori per tal de traslladar-ho als visitants, a la vegada que es coneixen i fan xarxa entre elles.

A la comarca del Bages hi ha més de 70 empreses (allotjaments, restaurants, comerços, biblioteques, equipaments públics, etc.) que compten amb l’acreditació PIT. El programa de Punts d'Informació Turística (PIT) permet que diferents equipaments i serveis vinculats al turisme esdevinguin un espai de suport i informació per als turistes que visiten la comarca, on puguin rebre informació sobre l’oferta turística existent i suport en l’organització de la seva estada. Aquests punts són també centres col·laboradors del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central. Es tracta d’un programa impulsat i finançat per la Diputació de Barcelona i que al Bages s’executa a través de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal.

Foto de grup dels participants a la sortida

Foto de grup dels participants a la sortida / BAGES TURISME

El conseller comarcal de Turisme, Eduard Mata, que va ser present a la sortida, va destacar la importància «de trobar-nos i col·laborar per millorar el servei i l’oferta turística de la comarca, així com per posicionar el Bages com una destinació de referència a Catalunya».

Les empreses que segueixen aquest programa adquireixen coneixements i eines per poder informar, orientar i acompanyar els turistes que visiten la comarca alhora que el programa els serveix d’espai de comunicació i relació amb les empreses de la comarca del sector turístic. L’objectiu de Bages Turisme és que la comarca pugui disposar del màxim número de Punts d’Informació Turística, ja que són de gran ajuda per al visitant. Tots els punts PIT acreditats poden trobar-se a https://bagesturisme.cat/oficines-turisme/.