Els conductors que circulen pel carrer Nou de Sant Fruitós de Bages poden veure la velocitat a la qual passen per aquesta via i si superen o no el límit permès, després que l'Ajuntament hi ha instal·lat temporalment un radar informatiu que ofereix aquesta dada a temps real.

La instal·lació d'aquest dispositiu, segons fonts municipals, és fruit de la petició del veïnat d'aquesta zona, davant la sensació que se circula a una velocitat per sobre de la permesa.

Aquest radar té per objectiu conscienciar als conductors de la velocitat a la qual circulen, perquè la disminueixin, i alhora permet recollir dades del comportament dels vehicles com la velocitat màxima i la velocitat mitjana de circulació, el percentatge de vehicles que passen per sobre dels límits establerts així com la quantitat de vehicles que passen pel radar.

Les mateixes fonts han exposat que «un cop fet el buidatge de dades es poden aplicar mesures per tal que es compleixi la normativa vigent i per minimitzar els riscos associats a l'excés de velocitat».