Regió7

Regió7

Participant de Fonollosa : "És una bona notícia que els figurants siguin de totes les edats"

Maria Capellas parla de la tradició familiar que nodreix representacions com la de les Torres de Fals

Maria Capellas, figurant del pessebre vivent de les Torres de Fals que ahir era a Montserrat L.S.

Maria Capellas participa en el pessebre vivent de les Torres de Fals des de petita per tradició familiar. Diu que el pessebre de Montserrat va ser un exemple de la implicació dels més petits en la tradició. 

Què li ha semblat participar en un pessebre vivent amb milers de visitants d’arreu? 

La primera sorpresa ha estat veure les cares de la gent. Quan fem el pessebre vivent de les Torres de Fals és de nit i no solem veure els espectadors, però aquesta vegada, en fer-ho a plena llum del dia, podies veure totes les reaccions de sorpresa, sobretot per part dels estrangers.

Fa molts anys que forma part del pessebre vivent de les Torres de Fals?

De tota la vida, des de ben petita els meus pares m’hi van portar per seguir amb la tradició familiar que ja van començar els avis. A Fals el pessebre vivent és una excusa per reunir-nos amb la gent del poble, veure aquells que ja viuen fora i tornen cada any per Nadal. 

El relleu dels pessebres vivents està garantit a Catalunya?

Sempre he pensat que hi ha futur, sobretot en aquells casos que, com el pessebre vivent de les Torres de Fals, existeix un teixit veïnal que fa possible que cada any s’organitzi el pessebre. La representació d’avui a Montserrat ha estat una forma de demostrar que la tradició gaudeix de bona salut, amb gent de totes les edats. 

Compartir l'article

stats