Sant Joan de Vilatorrada va acollir, coincidint amb el Dia Mundial dels Drets dels Infants, la sessió constitutiva del nou Consell d’Infants que celebra enguany el seu 14è aniversari. La sessió va servir perquè els nous consellers i conselleres, alumnes de 5è de les tres escoles de primària prenguessin possessió dels seus càrrecs, i al mateix temps acomiadar els antics membres que enguany han començat a cursar 1r d’ESO.

La sessió va estar presidida per l’alcalde, Jordi Solernou, i la regidora d’Infància, Sílvia Barrios. Solernou va felicitar i agrair als nens i nenes que formen part del Consell «el vostre compromís per millorar el nostre poble. De vegades els adults ens oblidem de tenir-vos en compte, però hi teniu molt a dir i aportar per fer un Sant Joan millor. Cada petita aportació pot fer que la vida de tots millori i totes les aportacions són importants per construir un futur bo per a totes i tots». Per la seva banda, la regidora Sílvia Barrios va voler remarcar que «teniu l’oportunitat de fer-vos escoltar i us animem a aprofitar-la, a implicar-vos activament en el futur del vostre poble». Es va comprometre a «ser la veu dels infants a l’Ajuntament, escoltar els projectes que ens proposeu i cercar la manera de fer-los realitat».

El principal punt de l’ordre del dia tractat en la sessió constitutiva va ser el debat sobre els projectes a treballar durant aquest any arran de les propostes dels nous membres del Consell. Les principals preocupacions dels alumnes de cinquè que entren a formar part d’aquest òrgan tenen a veure amb el medi ambient, la neteja viària i millores a la zona esportiva, el parc i els seus elements de joc. Segons van ressaltar «ens agradaria que el poble estigués més net, que estiguem més implicats en el medi ambient i ser sigui més estricte si un gos fa caca i el seu amo no la recull». Aquest punt va comptar amb la participació del regidor de Medi Ambient i Acció Climàtica, Toni Dorado, que va respondre els dubtes dels consellers i conselleres. Pel que fa a la zona esportiva, es va remarcar la necessitat de «que hi hagin més esports, més variats com el vòlei, construir un skatepark i disposar d’elements de jocs al parc per a tots els nens i nenes».

Tal com recull el Reglament del Consell d’Infants, un cop acordades les prioritats, s’aniran treballant projectes i propostes durant tot el curs i abans de l’estiu seran lliurades a l’Ajuntament per tal que les pugui tenir en compte. El Consell d’Infants de Sant Joan de Vilatorrada es va crear l’any 2009 i està format per 25 nens i nenes de cinquè i sisè de les escoles Ametllers, Collbaix, Joncadella i l’Escola de Música. Els nous membres del Consell, alumnes de cinquè, han estat triats en eleccions democràtiques per part de tots els companys de classe després d’un període de campanya en el que explicaven les seves propostes. Entren a formar-ne part per un període de dos anys fins que finalitzin sisè i hagin de començar l’educació secundària.