Sallent fixa el talús del carrer de l'Estació que es va esllavissar fa un any

Ara s’està acabant de reforçar la paret que salva el desnivell d’uns 20 metres, on hi ha l’ascensor que connecta amb el barri de la Rampinya

Treballs que s'estan fent de fixació del talús, vist des de la part inferior

Treballs que s'estan fent de fixació del talús, vist des de la part inferior / AJUNTAMENT DE SALLENT

David Bricollé

David Bricollé

L’Ajuntament de Sallent està enllestint l’execució del projecte d’estabilització del talús del carrer de l'Estació, situat al costat de l'ascensor de la Rampinya, que es va esllavissar causant danys materials després d’una intensa tempesta que va caure el maig del 2023.

El que s’hi està fent ara, segons han explicat fonts de l’ajuntament, és una segona fase de les obres de reconstrucció del talús. En un primer moment, es van fer els treballs més urgents de sanejament (retirada de materials inestables que amenaçaven de caure) i de consolidació essencial de la paret, per garantir-ne la seguretat.

Treballs que s'estan fent de fixació del talús, vist des de dalt

Treballs que s'estan fent de fixació del talús, vist des de dalt / AJUNTAMENT DE SALLENT

Ara, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Miquel Estruch, els treballs que ja s’hi estan fent se centren en el revestiment del talús amb formigó projectat, reforçat amb la instal·lació d’ancoratges i malles entresoldades per a una consolidació definitiva. A més a més, es preveu aprofitar aquesta intervenció per habilitar enllumenat a tota la zona de la parada de busos, des dels semàfors fins a l'accés a l’ascensor.

Segons ha detallat el regidor, el calendari d'obres preveu que els treballs finalitzin d'aquí a dues setmanes, a finals del mes de juny, moment en què es podrà reobrir la circulació amb normalitat a tota la zona, que ara mateix està restringida per facilitar les operacions d’execució del projecte previst.

Fa pràcticament just un any, el 24 de maig de l’any passat, una intensa tempesta que va caure en diversos punts de la Catalunya Central, amb molta aigua acumulada, va provocar la caiguda de part d’aquest talús, i el material desprès -roques, fang i arbres- va anar a parar a sobre de quatre cotxes, que van quedar malmesos, tot i que no va causar danys personals.

Arbres i material caigut en el despreniment de fa un any

Arbres i material caigut en el despreniment de fa un any / ARXIU/POLICIA LOCAL SALLENT

La part del talús que es va desprendre i sobre el qual s’està portant a terme ara aquesta intervenció està situada just al costat de l'ascensor que uneix l'àrea de la Rampinya, a través d'un mirador a l'extrem del carrer Concepció, amb el nucli urbà, separats per un desnivell d'una vintena de metres. L'ascensor es va inaugurar l'any 2019 amb l'objectiu d'unir aquestes dues zones i, de fet, en aquell moment ja es va fer un estudi del talús que no feia preveure que es poguessin produir despreniments.

Subscriu-te per seguir llegint