Un estudiant de Castellnou de Bages, millor nota de tot Catalunya a les PAU

Pau Palomar, de l’Institut d’Auro de Santpedor, ha obtingut un 9,9. Té la mateixa qualificació que un altre alumne d’un centre de Cerdanyola

Pau Palomar Oliver, milllor nota de les PAU a Catalunya a l'institut de Santpedor

Pau Palomar Oliver, milllor nota de les PAU a Catalunya a l'institut de Santpedor / Nia Escolà

Redacció / ACN

Pau Palomar Oliver, alumne de Castellnou de Bages, que estudia a l’Institut d’Auro de Santpedor, ha obtingut la millor nota de la Prova d’Accés a la Universitat (PAU), amb un 9,9 en la fase general. El bagenc té la mateixa qualificació que un altre estudiant de Sant Cugat del Vallès que ha cursat batxillerat a l’Institut Forat del Vent de Cerdanyola del Vallès. Els dos alumnes han obtingut la nota més alta de la selectivitat d'enguany.

A la resta de demarcacions la puntuació més alta ha estat un 9,8

La millor nota de la demarcació de Barcelona és també la de Catalunya. Pel que fa a la resta de demarcacions, la qualificació més alta ha estat en tots els casos un 9,8. A Tarragona l’han obtinguda dos alumnes: un de l’Institut Torredembarra i un altre de l’Escola Pare Manyanet de Reus. A Girona, ho han fet dues estudiants de Salt i Girona que estudien a La Salle Girona. A Lleida, la millor nota és d’una alumna de l’Institut Samuel Gili i Gaya.

A la demarcació de Barcelona, hi ha altres 10 estudiants que han obtingut un 9,80. Enguany, hi ha 914 alumnes (1.153 el 2023), 538 noies i 376 nois, que rebran la distinció que atorga el Govern als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de la PAU.