La majoria dels serveis atesos a la regió central per Sant Joan han estat incendis urbans

Bombers de la Generalitat ha atès gairebé una desena d’avisos menys dels que van intervenir durant la revetlla de l’any passat a les comarques centrals

Incendi que va afectar un camp de rostolls al camí de la Garriga, a Peralada

Incendi que va afectar un camp de rostolls al camí de la Garriga, a Peralada / Bombers

Xavi Moraleda

Xavi Moraleda

Durant aquesta revetlla de Sant Joan els diferents cossos de seguretat de les comarques de la regió central han hagut d'atendre més d'una cinquantena d'incidències. La majoria han estat incendis en entorns urbans, comprenent mobiliari, vehicles o habitatges, i la comarca de la Catalunya central en què s'ha hagut d'intervenir en més casos ha estat l'Anoia, amb un total de 13. Segons dades de Bombers de la Generalitat, en aquest territori, enguany han hagut d'atendre gairebé una desena d'avisos menys del total que van intervenir durant la revetlla de l'any passat.

Les xifres aportades pel Departament d'Interior, que inclouen el total d'actuacions dutes a terme pels agents de Policia Local, Mossos d'Esquadra, Bombers, Protecció Civil i Agents Rurals durant la nit passada, mostren que a la regió central van haver d'intervenir en més d'una cinquantena de casos, la majoria dels quals han estat incendis en entorns urbans. Els focs de vegetació han estat la segona causa per la qual s'han mobilitzat els cossos de seguretat, seguida de prop d'altres serveis com accidents de trànsit, salvaments o inundacions, que, en ambdós casos, no arriben a la vintena.

Les comarques de l'Anoia i el Bages són les que han registrat més incidències de la regió central: han requerit la intervenció dels agents de seguretat en 17 i 13 casos, respectivament, des de les vuit del vespre de diumenge i les vuit d'aquest matí. Tot i això, la gran majoria s'han concentrat a l'àrea metropolitana, sobretot al Barcelonès, però també al Vallès Occidental, el Maresme i Baix Llobregat. A la Cerdanya i Alt Urgell hi consten cinc intervencions i al Berguedà, Solsonès, Moianès i Lluçanès un parell o menys.

Actuacions de Bombers

Segons dades del cos de Bombers de la Generalitat, enguany han hagut d'intervenir en gairebé una desena de casos menys que l'any passat, tenint en compte les comarques que comprèn Regió7. En aquesta revetlla, han actuat en un total de 19 casos, mentre que a la del 2023 ho van haver de fer en 27. En ambdós casos, el Baix Llobregat ha estat la comarca que ha registrat més incidències que han requerit la intervenció dels agents del cos, la qual s'ha mantingut en la desena els dos anys. Hi segueix l'Anoia, que enguany ha registrat cinc casos, respecte als dos de l'any passat. El Bages destaca especialment, ja que enguany el nombre de successos ha passat dels set del 2023 a un sol, una de les úniques comarques que ha vist una reducció significativa, juntament amb l'Alt Urgell, que ha passat de cinc a cap.

En la totalitat de Catalunya han atès 833 avisos durant la nit, la majoria dels quals han estat incendis de vegetació de caràcter menor i, en cas dels urbans, focs en contenidors. Com a servei destacat, han hagut d'actuar en un incendi que va afectar un camp de rostolls al camí de la Garriga a Peralada (Alt Empordà), en què van treballar amb 14 dotacions.

Un dispositiu especial

En la revetlla d’enguany, hi ha hagut un significatiu reforç dels cossos de seguretat que han actuat arreu de Catalunya, tal com va anunciar el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena Garcia. Mossos van detenir a 55 persones, 36 menys que l’any passat, la majoria de les quals han estat per delictes contra el patrimoni i 11 per violències de gènere. Enguany, però, s’han registrat unes xifres inferiors a les de la revetlla passada. A més, han realitzat més de 1.300 lectures d’alcoholèmia, de les quals 79 han resultat positives i, d’aquestes, 11 penals.

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha atès un total de 7.406 trucades vinculades a 4.566 incidents que han tingut lloc en l'àmbit de la celebració de la revetlla. Aquesta xifra és similar a la de l'any passat i bona part es van realitzar des de l'àmbit metropolità de Barcelona (un total de 2.046 trucades a la ciutat).

Subscriu-te per seguir llegint