La Fira de Tardor de Navàs col·loca els productes de proximitat al centre
Aquest cap de setmana torna una de les fires més emblemàtiques del poble bagenc

Trobada de puntaires de l'edició de la Fira de Tardor de Navàs de l'any passat / Arxiu / Sergi Botella

Els carrers i places del centre històric de Navàs es tornaran a guarnir aquest cap de setmana per celebrar una de les fires més emblemàtiques d’aquest municipi bagenc: la Fira de Tardor, que enguany arriba a la seva 93a edició.
Tot i que el programa de la celebració és força continuista amb el que s’havia fet en edicions anteriors, des de l’Ajuntament del poble i les entitats que col·laboren en l’organització de l’esdeveniment, sempre es procura incorporar alguna novetat perquè cada any la fira tingui un ambient una mica diferent des de fa gairebé un segle.
Aquest any s’ha volgut posar el focus en els productes de proximitat a través de diverses activitats que estan programades a la fira. Dissabte a les 12 del migdia la plaça de l’Església es convertirà en l’escenari ideal per gaudir dels vins i tapes del poble amb un vermut que anirà a càrrec d’Exibis, Jaia Viticultor, La Diferenta, Vinyas d’Empremta,Cal Music, Agrupació Sardanista de Navàs i Més Que Crep.
A les 5 de la tarda a la mateixa plaça està previst que es dugui a terme un berenar popular amb Més Que Crep i cervesa Hoppit. A partir de les 7 de la tarda es farà el TastaEntorn, una activitat pensada perquè veïns i visitants redescobreixin les meravelles de la gastronomia navassenca.
Diumenge 19 d’octubre arribarà la jornada principal de la fira en què es duran a terme els actes més tradicionals i emblemàtics de la festivitat de tardor de Navàs, com ara la demostració d’oficis i tallers d’artesania o la trobada de puntaires o la 37a edició de la Roda d’Esbarts de la Catalunya central que organitza l’Esbart DansaJove de Navàs.
Tanmateix, tot i conservar les tradicions de sempre, el diumenge la Fira de Tardor de Navàs continuarà amb la temàtica dels productes de proximitat com un dels pals de paller de la jornada. Un exemple d’això és el tast de formatges elaborats artesanalment a les 12 del migdia a la carpa "A prop" que estarà instal·lada a la plaça de l’Església al llarg de tot el cap de setmana.
A la 1 del migdia aquesta carpa acollirà un taller titulat "crea un vermut al teu gust", una activitat impulsada per la companyia Slow Turisme en la qual els participants podran descobrir els secrets del vermut i elaborar-ne un del propi i molt personalitzat amb herbes del territori i vins de la DO Pla de Bages.
A les 5 de la tarda serà el torn dels més amants del dolç, ja que es durà a terme un tast de xocolates amb Cacau Pastisseria. Una hora després el tast que acollirà la carpa serà de vins naturals amb el celler Vinyas d’Empremta.
La jornada farcida de tastos acabarà amb un de molt especial i ideal pels amants de la cervesa: The Goats Alternative Project presentarà un tast de cerveses artesanes amb el segell d’elaboració a la comarca del Bages.
- Cues de fins a una hora a Súria en la vetlla del professor i activista cultural Miquel Caelles
- Els veïns delaten dos traficants de Manresa que amagaven la cocaïna i els diners de les vendes al congelador del seu pis
- Per què tothom vol anar als concerts d'Oques Grasses?
- Josep Maria Macià Roldan: «Hi ha una necessitat bestial de feines d’enginyeria que sembla que no vol fer ningú»
- Mor en un accident a la C-55 Miquel Caelles Campà, exregidor de Súria i professor a la Joviat
- Mor un jove de 24 anys en un accident de moto durant unes pràctiques al circuit de Castellolí
- Exculpen un bagenc d'un gran deute per «bona fe»: la justícia li perdona l'impagament de 213.000 euros a la Seguretat Social
- Obligatòries des del gener: aquests són els preus de les balises V16 connectades amb la DGT