La policia d'Olesa de Montserrat utilitzarà a partir d'aquest mes PDA per desenvolupar la seva feina. L'Ajuntament va adherir-se a la iniciativa d'implantar aquest nou sistema als cossos de seguretat que va proposar la Diputació de Barcelona. Els aparells s'utilitzaran per tramitar denúncies de circulació i d'ordenances municipals.

Aquest canvi, segons explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Víctor Serrano, "genera una millora en la gestió: redueix el marge d'error en el tràmit de denúncies, aporta seguretat jurídica i redueix les tasques de la base de dades després de la tramitació de la butlleta de denúncia per part dels agents de la Policia Local".

Els aparells són com uns telèfons mòbils que porten una aplicació informàtica amb el Reglament General de Circulació i les ordenances d'aplicació. D'aquesta manera, "l'agent podrà cercar ràpidament quines normes no ha respectat l'infractor en qüestió i sabrà l'import de la sanció que li ha d'aplicar". A més a més, els policies aniran equipats amb una impressora de mida petita que imprimirà les multes i substituirà el clàssic talonari. Les còpies que s'imprimeixin disposaran d'un codi amb el qual es podrà pagar la multa o recórrer-la amb més facilitat, ja que les dades s'enviaran de manera automàtica a la Diputació de Barcelona. Amb aquest sistema, Serrano diu que "s'accelerarà el tràmit administratiu de la denúncia perquè serà immediat i no caldrà que una altra persona agafi les butlletes de les multes en paper i les introdueixi en el sistema informàtic, com passava fins ara".

L'acord per fer ús d'aquest nou sistema consisteix en el fet que la Diputació proporciona els aparells, el sistema informàtic i la formació necessària del cos de seguretat. El consistori, per la seva part, s'ha d'encarregar d'assumir el cost de la línia telefònica i les despeses de manteniment.

Per la seva banda, el caporal encarregat de l'àrea tècnica de la comissaria d'Olesa, Damià Requena, ha volgut aclarir que "aquesta millora tecnològica no és un sistema recaptatori, només és una manera d'agilitzar tots els processos, tant en àmbit administratiu com per als ciutadans".