Abrera podria arribar a ser la seu de la nova macrologística de l'empresa Mercadona, que comportaria una inversió de 300 milions d'euros al municipi. La cadena de supermercats està mirant i estudiant diversos terrenys on podria ubicar les seves noves instal·lacions. Tot i això, tant mercadona com l'empresa amb la qual han mantingut negociacions asseguren que a hores d'ara no hi ha cap operació tancada.

L'empresa immobiliària Grup Foncomín està "en fase de negociació amb Mercadona, de la mateixa manera que també ho estem amb altres empreses", han explicat fonts de la promotora. Diuen que "és cert que Mercadona ha presentat ofertes per aquests terrenys i també per quatre més, i nosaltres estem parlant amb diverses empreses". Per ara, diuen que "s'està estudiant, s'està movent el tema però no hi ha res tancat. Per tant, no sabem si serà Mercadona o una altra gran cadena, la que s'ubicarà aquí".

Els terrenys on podria situar-se la nova logística de Mercadona es troben a l'ampliació del polígon Barcelonès d'Abrera, molt propers a la fàbrica SEAT. Aquestes parcel·les, però, no estan a la venda. L'empresa Grup Focomín "ens dediquem a promocionar i construir. El que fem és vendre el terreny i la nau industrial i l'empresa ho compra, però els terrenys no estan a la venda".

Pel que fa a l'empresa interessada a implantar-se al Baix Llobregat Nord, fonts de la cadena de supermercats Mercadona afirmen que "hi ha diferents possibilitats que estem mirant tot i que no hi ha res tancat encara". Asseguren que el lloc encara no ha estat triat i que Abrera és una de les possibilitats. El que sí que asseguren és que "abans de final d'any decidirem i comunicarem on s'ubicarà el nou centre logístic". El centre és qualificat del segle XXI i tots els processos estaran automatitzats i robotitzats.

Mercadona ja disposa actualment d'un centre logístic a Catalunya, situat a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès).

El diari Expansión, en una de les darreres edicions, anunciava que s'estaven ultimant els acords entre Mercadona i l'empresa Grup Foncomín. A més a més, assegurava que una altra parcel·la de terreny que el grup valencià pretenia ocupar pertany a l'empresa Tradisa. Aquest diari no ha pogut contactar-hi per poder-ho confirmar. Les negociacions fa temps que s'arrosseguen perquè l'empresa de supermercats busca sòl al preu més baix possible.

D'altra banda, els terrenys d'Abrera estan pendents d'una sèrie de requalificacions urbanístiques, fet que requereix l'aprovació de l'Ajuntament i del departament de Política Territorial i Obres Públiques, passos que no estarien fets encara. El rotatiu també diu que el fet que l'Ajuntament i el PTOP estiguin pel mig ha fet que el president de l'empresa, Juan Roig, es reunís amb el President de la Generalitat, José Montilla, trobada on va anunciar una inversió global a Catalunya de 700 milions d'euros en cinc anys i la creació de 4.000 llocs de treball. Una de les opcions alternatives de Mercadona per situar el nou centre logístic és a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), segons Expansión.