L'Ajuntament de Martorell (CiU) ha fet el darrer tràmit perquè la Comissió Territorial d'Urbanisme procedeixi a l'aprovació definitiva del Pla General d'Ordenació Urbana de Martorell al nucli de Can Bros. En el nou Can Bros es construiran uns 300 habitatges de protecció oficial, que es compaginaran amb el manteniment d'edificis d'alt valor històric d'aquesta antiga colònia industrial.

El consistori va aprovar per unanimitat en el darrer ple el text refós de la modificació del planejament urbanístic al nucli de Can Bros. El procés fins a arribar a aquesta aprovació ha estat llarg i feixuc, ja que el procés de modificació es va iniciar fa vuit anys. Fins al 16 de maig del 2007 el ple de l'Ajuntament no el va aprovar provisionalment, però pocs mesos més tard, el 27 de març del 2008, la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona va decidir suspendre'n l'aprovació definitiva.

Entre els motius que van portar a la congelació del procés, aquest organisme va destacar la manca d'accessos adequats i suficients per acollir l'increment de població que pot experimentar Can Bros amb el desenvolupament del projecte urbanístic.

Aquesta mancança, que ja van detectar i denunciar els grups municipals que aleshores es trobaven a l'oposició, entre els quals CiU i PP, va ser motiu perquè ambdues formacions hi presentessin al·legacions. Ara, el text refós aprovat, juntament amb els informes favorables emesos per diversos organismes, podria ser aprovat aquesta mateixa setmana, el 7 d'abril, per la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona.

L'alcalde martorellenc, Salvador Esteve, ha assegurat que "tenim la sort de disposar d'una gran complicitat del Govern de la Generalitat actual, i això ens permetrà tenir més eines de cara al futur, ja que fa 7 anys que el govern tripartit va aprovar un pla per rehabilitar Can Bros". Un pla que posteriorment va ser congelat.

Esteve afegeix que "ja llavors, nosaltres vam considerar que estava mal fet, el van refer i fins ara encara no ha estat aprovat. Gràcies al suport de la Generalitat, s'aprovarà a principi d'abril".

L'alcalde afegeix que a Can Bros es preveu fer uns 300 pisos, "la gran majoria dels quals seran de protecció oficial i destinats als joves". També s'hi conservaran edificis pel seu valor històric i/o arquitectònic i es faran equipaments nous per a aquest barri martorellenc. Un barri que traspua història, reflex de la tradició, el passat industrial de Martorell i, a partir d'ara, també una part del seu futur.