Aquesta setmana han finalitzat els treballs de millora de les instal·lacions de la residència municipal de Can Comelles. L'Ajuntament d'Esparreguera ha invertit 460.000 euros en la rehabilitació integral de l'edifici, dels quals 356.514 euros han estat finançats pels FEOSL.

L'alcaldessa esparreguerina, Francesca Fosalba, ha explicat que l'objectiu d'aquestes obres de l'interior de la residència eren "l'adequació i millora de l'edifici per reduir les barreres arquitectòniques, millorar l'accessibilitat i adequar espais comuns. De fet, els treballs han consistit en la modificació i adequació dels serveis higiènics i dutxes, la creació d'un itinerari adaptat que connecta amb l'edifici annex, la instal·lació d'un nou ascensor i d'una escala d'evacuació per a emergències, la sectorització de la residència per sectors d'incendi.

Fosalba també ha explicat que s'han fet millores en l'accessibilitat al jardí, la instal·lació d'un generador elèctric, la construcció d'una sala de fisioteràpia nova i una habitació nova per a residents. A l'exterior s'ha fet la neteja i condicionament de la bassa i del paviment del pati principal.

Reforma de la façana

Can Comelles és una masia d'Esparreguera que data del segle XIX i que en els darrers anys tenia la façana molt deteriorada. El consistori ha aprofitat la reforma de l'interior per adequar l'equipament a la normativa de centres geriàtrics per arranjar-ne l'exterior. L'alcaldessa ha remarcat que en aquests moments s'està acabant la rehabilitació integral de la façana principal de l'edifici noble "per mitjà de la contractació d'una empresa, feina que es va iniciar amb un pla d'ocupació".