Després d'un llarg període d'intenses negociacions, Esparreguera ja disposa d'un nou equip de govern format per onze regidors de quatre partits diferents. Així, CiU, llista més votada a les eleccions passades, ha aconseguit finalment formar govern, ja que els convergents, liderats per Joan Paül Udina, només disposaven de quatre regidors en un consistori en el qual hi ha representats nou partits.

Així, el nou govern esparreguerí és format pels quatre regidors de CiU, tres d'ERC, dos de Gent d'Esparreguera i dos més d'AIESPA. Tot i que encara no han anunciat qui serà la persona encarregada de cada regidoria, l'alcalde Udina sí que ha explicat quins partits gestionaran cada regidoria. CiU tindrà l'alcaldia durant tot el mandat, juntament amb les regidories de Cultura, Joventut, Política Lin- güística, Promoció Econòmica, Serveis Socials i Nous Catalans. ERC tindrà Medi Ambient, Participació Ciutadana i Urbanisme. Gent d'Esparreguera gestionarà Mobilitat i Protecció Civil; i AIESPA, Gent Gran i Recursos Humans.

Pel que fa a les tinences d'alcaldia, Josep Rovira (ERC) serà el primer tinent, segon Gustau Pérez (Gent), tercer Ignasi Oleart (AIESPA), quart Josep Santiveri (CiU), cinquè Jaume Escudé (ERC), sisè Jordi Mestres (CiU) i setè Núria Valldeperas (CiU).

Sobre el pacte a quatre bandes l'alcalde Udina ha assegurat que "no ha estat fàcil arribar a un acord, però Esparreguera volia un canvi i els quatre partits ens hem compromès a aconseguir-ho". Udina ha afegit que tenia un govern de catorze en el qual també hi havia el PP. El nou equip de govern ha assegurat que la seva gestió es basarà en "l'austeritat i en la transparència". Rovira, d'ERC, ha remarcat la dificultat de l'acord en ser quatre partits, i que "el ple d'investidura va ser el punt d'inflexió a la renúncia a compartir un any l'alcaldia".

Des del PSC, el primer secretari, Josep Maria Llopart, assegura que els partits de l'oposició no han estat informats dels decrets de nomenament ni de l'organització de l'Ajuntament. Antonio Cañizares, regidor de l'IRS, també ha criticat la falta d'informació.