Ahir va començar el mes d'agost, l'habitualment triat pels equips de la lliga Endesa de bàsquet per iniciar la pretemporada. En el cas de La Bruixa d'Or, si ho hagués de fer ara seria complicat. Només té un jugador amb contracte en vigor, un altre la continuïtat del qual és dubtosa i no disposa d'entrenador. I se sap que cal tenir equip com a mínim per al 5 de setembre, data del primer amistós de pretemporada, davant del MoraBanc Andorra, a Sant Julià de Vilatorta. L'apartat esportiu va lligat a l'institucional, ja que alguns dels objectius que hi ha en matèria econòmica i social dependran de la il·lusió que el nou projecte pugui generar.

1. Entrenador

En la seva presentació com a director esportiu, Pere Romero va dir que la figura de l'entrenador seria clau en dos sentits, el de dirigir l'equip durant la temporada i el de poder captar talent per al futur. Tot i que va dir que tenia pressa per lligar aquest cap, nou dies després encara no s'ha fet públic qui serà aquesta persona. El més ben posicionat semblava Ricard Casas, home que coneix bé l'entitat i que no té equip després de la seva moguda temporada al Valladolid. De tota manera, el club també ha temptejat d'altres possibilitats, com la de Quim Costa, que va renovar fa poques setmanes per al Peñas. A hores d'ara, ha pres més força una tercera via, la d'algun jove tècnic que debutaria a l'ACB, una aposta a l'estil Comenge. De fet, en la reunió del consell d'administració que es va fer fa dues setmanes es va demanar que s'agilitzés aquest procés per poder tenir tècnic. De la persona que arribi dependrà la resta de l'equip tècnic, que també tindrà una revolució en profunditat.

2. Pere Romero

El papers que tindrà Romero en el club se suposa que ja han quedat definits en els nou dies que fa que és al càrrec. El dia de la seva presentació, Vives i ell mateix van dir que calia acabar-los de definir. Ha d'intervenir en la confecció de la plantilla del primer equip i ha d'iniciar la tasca que segurament li fa més il·lusió, la de coordinador de la base. En les properes setmanes, la seva tasca i la de les persones assignades haurà de ser ràpida per configurar un equip.

3. Álex i Rasmus

El club té ara mateix un sol jugador amb contracte en vigor. És el base Álex Hernández. Però ha quedat clar que el Manresa desitjaria no comptar amb els seus serveis. En el cas de Rasums Larsen, el jugador no va convèncer la temporada passada després d'una arrencada estel·lar, però és cert que les lesions el van llastar i que en una altra dinàmica podria funcionar. El seu futur, tot i que ja hauria hagut de quedar resolt, és una incògnita més.

4. Plantilla

La paraula combo va tenir molta importància en la presentació de Pere Romero. El director esportiu es va mostrar partidari de fitxar jugadors versàtils, que poguessin actuar en més d'una posició, en lloc d'especialistes. No es busca una plantilla de dotze jugadors, sinó segurament d'uns vuit que puguin afrontar diversos papers amb l'aportació dels nois del planter.

5. Abonaments

La configuració de la plantilla apareix com a capital a l'hora d'il·lusionar un soci que es troba amb les orelles abaixades després de dos descensos consecutius.

6. Recapitalització

Fan falta 400. 000 euros per mantenir l'estructura.

7. Objectius

L'ACB va decidir en la seva assemblea que el Bilbao Basket no continuaria a la lliga Endesa i deixar una competició de disset equips. En principi, això determina que hi haurà una sola posició de descens de cara a la temporada vinent, fet que amplia el marge d'error per als equip que lluiten per evitar-la, com és el cas de la Bruixa d'Or. La lliga, però, encara no ha deixat clar aquest extrem.