"És més jove que jo, però ell ha estat un exemple de coherència i és dels entrenadors que admiro. És un tècnic molt detallista, pendent de les petites coses que després, als partits, sumen o resten". Miquel Nolis va coincidir a final dels 80 en el bàsquet base del Joventut amb un Pedro Martínez que mostrava un tarannà que ha mantingut: "el que buscava era sempre que hi hagués esperit d'equip, que la complicitat dels jugadors fos màxima, i alhora sabia ser molt estricte, treballar amb disciplina".

Nolis, que ha treballat la tècnica individual amb jugadors de primer nivell com Ricky Rubio, Llull i Oliver, exposa quina és la filosofia posada en la pràctica per Martínez: "una senzillesa ofensiva que està basada en ser pràctic, no voler fer massa coses però fer-les bé. En defensa, l'esforç i l'actitud no admeten excuses".

Pel que fa a la direcció en pista, Nolis opina que "s'acosta bastant al perfil d'Aíto. La diferència és que el Pedro sí que acostuma a dialogar i a estar més pendent dels àrbitres, però sí que transmet una certa fredor, fins i tot una tranquil·litat, que pot ser molt útil en els moments crítics". Per a Nolis, el fitxatge per La Bruixa pot ser "un gran revulsiu. Ell és un gran estudiós del bàsquet, estic segur que traurà un bon rendiment a la seva plantilla".