Sense els pesos pesants, amb tota la bateria de joves i vinculats, ahir La Bruixa d'Or va obrir pretemporada. Atípica d'entrada per una absència de jugadors més significativa si ho comparem amb altres anys, però amb la il·lusió dibuixada a les cares de jugadors que són davant d'un any crucial per obrir-se camí dins la lliga Endesa. Set jugadors van ser els que van encetar, de bon matí, la primera jornada de treball, que tenia com a primer episodi analítiques i les habituals proves físiques per tenir en consideració com arriben després de les vacances. Atesa la seva joventut -sis dels set jugadors tenen 20 anys o menys-, ben poc greix de més hi ha en les constitucions dels jugadors que des d'ahir són a les ordres tant dels preparadors físics com de l'entrenador, Pedro Martínez.

Amb Peppe Poeta encara dins la disciplina de la selecció italiana, la cessió de Marcus Eriksson pendent de confirmar pel Barça, van ser set els jugadors convocats el primer dia de la pretemporada. Tampoc no hi va ser el pivot Rasmus Larsen, que té contracte però pot desvincular-se del club manresà. Álex Hernández, el base murcià de 24 anys, era ahir el més veterà de la colla i Nil Sabata, el pivot artesenc que ja va jugar alguns partits la temporada passada en l'ACB, s'estrenava com integrant de ple dret del primer equip (tot i estar vinculat també al Sant Nicolau). Un company seu de molts anys dins el planter del Manresa, Marc Garcia, va viure el seu primer dia com a jugador de La Bruixa d'Or després que unes hores abans s'hagués confirmat la cessió per part del Barça. El més seriós era el lituà Marius Grigonis, de tota manera molt atent i sense perdre's cap detall de l'entorn al qual s'haurà d'anar adaptant.

Les primeres proves mèdiques es van fer, a partir de les vuit del matí, al centre Prevint, servei de prevenció de Mútua Intercomarcal. Josep Vives, president del Manresa, i Pere Romero, director esportiu i ajudant de Pedro Martínez, van donar la benvinguda als jugadors, que es van fer la primera foto de grup del curs. Els jugadors que completaven la convocatòria del primer dia eren dos dels vinculats del Sant Nicolau de Sabadell, el finlandès Ikka Maki i el base Jordi Clotet (que també ja ha fet el seu debut a l'ACB), i Guillem Jou, júnior del CB i Unió Manresana.

Un Marc Garcia d'1,44 metres

Seguidament, els jugadors van anar al CIMETIR, el Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació, que és annex a la Clínica de Sant Josep. Era l'hora de fer la prova de l'esforç i van mostrar les seves bones condicions. El que no la va passar encara ahir va ser Álex Hernández, que encara s'està acabant de recuperar de la lesió a la planta del peu dret que va tenir a les acaballes de la temporada passada.

Va ser la doctora Carme Comellas, la responsable del CIMETIR, qui va oferir una de les anècdotes del dia en rescatar la fitxa de Marc Garcia, que deixava constància de la que va ser la primera revisió al centre de l'ala manresà, fa deu anys, quan només en tenia vuit. Aleshores pesava 39 kg i l'alçada que tenia era d'1,44 m; és a dir, mig metre menys que l'1,97 que fa ara el jugador cedit pel Barça al Bàsquet Manresa.

Pel que fa a l'italià Peppe Poeta, se l'espera quan acabi la participació d'Itàlia en el preeuropeu (demà hi ha el darrer partit, a Suïssa). Poeta no va jugar aquest diumenge en el matx a Sardenya, on la seva selecció va ser derrotada per Rússia (68-72), per un cop al genoll que no li ha d'impedir encetar la pretemporada amb l'equip del Nou Congost, del qual ell ha de ser el líder a la pista.