El Bàsquet Manresa confia que la cessió del suec Marcus Eriksson es repetirà per segona temporada seguida. Encara que el jugador ara s'està entrenant amb el Barça, al Congost han rebut la garantia que Eriksson estarà a disposició de Pedro Martínez d'aquí a uns dies, quan l'equip de Xavi Pascual disposi de més efectius. La veritat és que no n'està pas sobrat, el Manresa, que ha començat la feina d'aquesta pretemporada amb set jugadors, dels quals només quatre seran en el primer equip (Álex Hernández, Marius Grigonis, Nil Sabata i Marc Garcia, aquest precisament cedit pel Barça). L'italià Peppe Poeta, el base titular, s'ha d'incorporar la setmana vinent quan hagi acabat el preuropeu per la seva selecció; aquest vespre hi ha el partit entre Suïssa i Itàlia, tot i que Poeta ja fa uns quants partits que no actua per molèsties en un genoll.

En referència a Eriksson, Pere Romero, el director esportiu, ha dit a Regió7 que "en les converses que hem tingut amb el Barça ens han fet arribar un missatge de calma i de confiança, respecte d'Eriksson. Que no patim, que estiguem molt tranquils. I ho estem". Per tant, les declaracions de Romero són un missatge que abonen la idea de la continuïtat del suec que dilluns es va començar a entrenar-se amb la resta de jugadors disponibles en el Barça que són Lampe, Tibor Pleiss, Justin Doellman, Oleson, Bostjan Nachbar, i els jugador del filial de la LEB Plata Milovan Draskovic, Marc Cuesta, Stefan Peno i Nedim Dedovic. Erazem Lorbek està lesionat. Satoransky s'incorporarà dilluns i el Barça està pendent de la resposta d'algun ala per suplir Papanikolaou (Houston Rockets). Si aquesta operació es tanqués, és probable que Eriksson, segons la versió del Manresa, ja pogués fer el retorn al Nou Congost. L'equip de Xavi Pascual se'n va a Encamp (Andorra) d'estada dilluns i amb un preparador físic nou, i que és manresà, Mariano Hontecillas.

Un altre cas que encara no s'ha desencallat a La Bruixa d'Or és el del pivot danès Rasmus Larsen, amb contracte amb el club del Bages, tot i que s'està entrenant a les ordres de Martínez i que se'n podria desvincular properament.