El pilot avianès Marc Coma és a una sola passa d'aconseguir la victòria al Ral·li dos Sertoes, penúltima prova del Campionat del Món, un resultat que li donaria moltes possibilitats d'aconseguir el títol definitiu. Ahir, Paulo Gonçalves, que sortia després de l'avianès, va aconseguir una previsible victòria d'etapa, però només va poder aconseguir dos minuts i 24 segons de diferència respecte del pilot de KTM, que ara mateix té una diferència favorable de més de quatre minuts i mig que pot ser definitiva a l'hora d'aconseguir el triomf final. Per la seva banda, l'igualadí Jordi Viladoms va ser cinquè de l'etapa i manté la mateixa posició a la classificació general.

Sense riscos

En la segona part de l'etapa marató, disputada ahir després de la victòria de Coma en la jornada de dijous, l'actual vencedor del Dakar va partir en primera posició, amb l'handicap d'haver d'obrir pista. Segons Coma, "aquest era un dia clau en el ral·li. Dijous vam aconse-guir un bon avantatge i sortíem de l'etapa marató. La veritat és que tenia poc pneumàtic de davant. Avui era important controlar la cursa, fer una tàctica una mica més conservadora, sabent que obrint pista perdríem una mica de temps, però intentant tenir la cursa controlada. Estic content de com ha anat la moto. No era una etapa fàcil, amb una part de trial i amb la serra, a més d'una navegació complicada. Ha estat una etapa completa. Ens queda l'últim dia, amb molts quilòmetres, més de 120. Hem de controlar tots els detalls al màxim".

Avui, en una última etapa en què Coma sortirà darrere de Paulo Gonçalves i Jean Azevedo, no sembla que hagi de tenir problemes per assegurar el triomf.