Set partits davant i tot està per decidir en els darrers llocs a l'ACB. Si fa unes jornades semblava que tant l'Andorra com el Gipuzkoa ja s'escapaven de la crema, ambdós s'han encallat i es troben a un sol triomf de marge de la ratlla de la zona de descens (9 i 8 victòries), que en aquests moments marca precisament La Bruixa d'Or.

L'equip manresà és, amb el Sevilla i el Fuenlabrada, el que té una posició més delicada. La lògica sembla indicar que els dos darrers han d'acabar sortint dels tres esmentats. Però ni l'Andorra ni tampoc el Gipuzkoa, que no venç des de la important victòria que va obtenir al Nou Congost, no poden badar. En tot cas, els de Ponsarnau tenen uns averages que són molt favorables en la resta d'implicats i han de de rebre el Sevilla amb un +15 i al Fuenlabrada amb +11.

En les últimes setmanes són el Manresa i el Sevilla, dirigit per Luis Casimiro, els que han obtingut millors resultats. Els de Pedro Martínez, tot i la clara derrota per 82-63 d'aquest dilluns a Badalona, han guanyat en tres de les cinc últimes actuacions. Els andalusos ho han fet en dues i el Fuenlabrada només en una, i a la segona volta ha estat el que més ha fallat. El club va fer oficial dilluns la que és segona destitució del curs pel que fa a l'entrenador. Si fa uns mesos va fer fora Casimiro (que per cert ha fet reaccionar el Sevilla), ara qui ha abandonat la feina arran dels resultats ha estat Hugo López. El seu relleu, Jesús Sala, té bon prestigi per la seva feina a la LEB en el Clavijo de Logronyo.