L'esperança és l'últim que es perd i la Bruixa d'Or ho ha demostrat. Els manresans van aconseguir ahir una victòria clau a casa contra el Fuenlabrada. Els de Pedro Martínez es van aferrar al nivell competitiu que han demostrat en els darrers partits per seguir lluitant per evitar la zona de descens.

L'enfrontament d'ahir va començar de la manera que agrada a l'equip i l'afició del Nou Congost. Moltes errades, però menys de la banda de La Bruixa d´Or Manresa, que s´escapava en un parcial inicial d´11-2. Començaven entonats els balcànics Rizvic i Sakic. El Fuenlabrada no trobava la manera de trobar forats en la defensa del Manresa, i els madrilenys trigaven 5 minuts en anotar per primer cop. Retallaven des dels tirs lliures Diagne i Díaz (13-8).

El segon període va estar també favorable al Bàsquet Manresa, que anotava 20 punts amb bon encert de White i Fotu, que després de 2 cistelles visitants anotaven un triple cadascun. Panko s´enfilava fins els 10 punts però La Bruixa d´Or Manresa mantenia a ratlla el rival. Una cistella de Mayo sobre la botzina deixara el 33-23 a la mitja part.

A la sortida dels vestidors, triple de Seeley. Errors en els primers compassos, però White anotava un triple, i la cistella posterior de Sakic (43-26), posava 17 amunt La Bruixa d´Or Manresa, tot i que quedava encara un món per igualar els 26 de diferència de l´average. Panko i Clark es van encarregar de retallar per tal que el Manresa no pensés en res més que la victòria.

En el darrer quart, fins i tot, va entrar la por al cos dels locals. Mal inici de La Bruixa d´Or Manresa, que va trigar en anotar. Es posava a 5 el Montakit Fuenlabrada, però mica en mica, el líder anotador White aclaria la situació, i no deixava que fos un final de nervis. Seeley anotava per al 57-50 i un parell de pilotes perdudes pels madrilenys certificaven la victòria del Manresa per 68-53.

Pedro Martínez, a la roda de premsa posterior al partit, comentava que «partit molt bo, m´ha agradat molt com han defensat els jugadors, amb molt d´esforç i lluita pel rebot, fantàstic treball; crec que hem estat superiors a ells, però al 3r quart ens hem parat, no llegíem bé els canvis defensius; un moment dolent els ha ficat al partit, però he de felicitar els jugadors; l´esforç dels jugadors no es veu reflectit amb les victòries que crec que es mereixen».

Molt bon ambient al Nou Congost, que es va omplir amb 4.400 espectadors i va veure l´actuació dels Castellers de Santpedor i l´aparició de la banda Strombers a la mitja part, promocionant el concert del proper dia 15 de maig a la sala Silenci organitzat pel club. També es va fer un mosaic a l´inici del partit i en un dels temps morts.

1.000 partits a l'ACB

Abans de començar el partit, el president de l'ACB ha entregat a Josep Vives la placa commemorativa dels 1.000 partits que el conjunt manresà ha jugat a la Lliga.

La fitxa

68 La Bruixa d´Or Manresa | White 21, Seeley 11, Sánchez, Sakic 10 i Rizvic 10; Dilys 2, Poeta 3, Hernández, Ortega, Garcia, Fotu 9, i Grimau 2.

53 Montakit Fuenlabrada | Mayo 2, Sanz 2, Clark 5, Panko 13 i Akindele 12; Díaz 4, Pérez, Vega, Diagné, Smits, Cvetkovic 4, i Miso 7.

Parcials: 13-8, 20-15; 14-15 i 21-15.

Arbitres: Hierrezuelo, García Ortiz i Sánchez M.