El consell d´administració que es va celebrar anit al Nou Congost va durar menys de dues hores i s´hi van tractar els temes cabdals de l´immediat futur de l´entitat: el nou patrocinador ICL, que encara no ha donat el llum verd, el president que ha de substituir Josep Vives i una confecció del projecte esportiu amb l´entrenador com la primera decisió a prendre pel club.

En el capítol del nou president, no és clar que Jaume Arnau sigui a la fi qui encapçali el Bàsquet Manresa en la nova temporada. El seu nom va aparèixer fa una setmana, confirmat després tant pel mateix Vives com per l´Ajuntament, però ahir en el consell no es va aprovar que ell sigui qui ha d´ocupar el càrrec. Fins i tot, com ja ha repetit des de fa una setmana, l´actual president va relatar als que van ser presents a la reunió que hi ha més candidats a la recambra, un dels quals li faria especialment el pes per passar-li el testimoni de la presència. Aquest tapat, quedaria en coneixement només del mateix Josep Vives, que no l´hauria fet pas públic als altres membres de la directiva per evitar més filtracions. Anit, per part de l´Ajuntament, hi havia present el tinent d´alcalde i regidor d´Hisenda, Josep Maria Sala. Ell mateix ja va ser al consell del mes de juny passat. L´aposta per Arnau era ben vista per part de l´alcalde, Valentí Junyent, que el va tenir en la seva llista electoral a les municipals. Vives també sempre n´ha parlat bé des que el seu nom com a presidenciable va ser públic, però està a l´espera d´aconseguir o no una alternativa. En vàries ocasions ha deixat clar que hi ha unes gestions obertes amb almenys dues persones més per confirmar el «nou president o presidenta» del Bàsquet Manresa, que pretén continuar el seu camí en el bàsquet d´elit on és des de fa més de 40 temporades.

Arnau, president in pectore

Des de dijous, Jaume Arnau és un president in pectore del Manresa, tot esperant ser confirmat. L´alcalde va admetre que havia suggerit el nom d´aquest gestor esportiu, expresident del Terrassa FC i que formava part de la llista de CiU per a les municipals. Josep Vives, actual president, no va tenir cap problema a reconèixer que hi havia tingut entrevistes i que era factible que fos l´home, però hi va afegir que ell tenia dos candidats més, «molt importants».

Ahir, consultat per aquest diari, Jaume Arnau confessava que «estic a l´espera que s´adrecin a mi. En els últims dies no ens hem tornat pas a asseure per parlar del meu futur a la presidència del bàsquet. No sé si és l´alcalde el que ho ha de fer, si és el Josep o algú altre». Sobre que hi hagi dos candidats més, Arnau diu que «a mi no se m´ha explicat res en aquest sentit. Jo només sé el que he anat llegint. Una mica sorprès i a l´expectativa, sí que ho estic».

De 47 anys i actualment treballant al gimnàs Cube, Jaume Arnau va ser el president del Terrassa FC des de l´any 2005 fins al 2008, és llicenciat en Educació Física i és una persona que ha posat en marxa uns espais per al fitness en diverses poblacions de Catalunya. En referència a la seva possible presidència dins del Bàsquet Manresa, Jaume Arnau fa esment que «ni tan sols hem parlat de com serien les condicions que jo tindria. Tot quedava molt pendent del patrocinador».

A l´espera de l´espònsor ICL

Tant el president com el projecte del Manresa sencer depèn absolutament del patrocinador. Des de fa uns dies hi ha emparaulat que ICL, el grup matriu d´Iberpotash, farà el pas i s´implicarà encara més fins al punt de ser l´espònsor principal i posarà el seu nom a la samarreta, en el lloc que ara ocupa La Bruixa d´Or, que es mantindrà dins del pool dels patrocinadors importants.

S´està a l´espera que des d´Israel, des de Tel Aviv, es doni la definitiva aprovació i es pugui firmar aquest contracte que seria per una durada de tres temporades i amb les xifres molt per damunt dels 200.000 euros que en aquests moments aportava la la loteria de Sort. Per al Manresa, el temps és vital ja que en un termini de menys d´una setmana ha de complir els compromisos pendents, els diners que deu a jugadors i tècnics per poder rebre el vistiplau final de la lliga ACB i poder inscriure´s en la competició esportiva.

El que de moment va més lent és la definició de la plantilla. Es vol que l´entrenador sigui el primer pas, però encara no està tancat. El que s´ha fet és assegurar-se el dret a tempteig de cinc jugadors que van demostrar la seva capacitat en el curs passat i que podrien tornar a ser peces bàsiques en el nou exercici. De tots, qui pot semblar més difícil de retenir és un DJ Seeley que va brillar en els pocs partits que va jugar. També els darrers dies ha sorgit un interès del Tenerife pel base Davin White.