El grup ICL, propietari d´Iberpotash, ha confirmat en un comunicat que es convertirà en el patrocinador principal del Bàsquet Manresa les properes tres temporades, atenent així a la petició formulada des de l´entitat. No s'ha fet públic, però, la quantitat que aportarà per aquest concepte a les arques del club.

Després de cinc temporades com a patrocinador secundari, enguany, explica el comunicat, "l'empresa ha fet un pas més i assumirà el patrocini principal, amb l´objectiu de contribuir a consolidar un nou projecte esportiu d´un dels clubs degans del bàsquet".

El contracte, pendent de concretar-se en els aspectes finals, és previst que tingui una durada de tres temporades, sense prejudici que l´entitat pugui signar altres contractes secundaris de patrocini.

El President d´ICL Iberia i Chairman d´ICL Europe, José Antonio Martínez Álamo, declarava que «és molt positiu per a nosaltres poder iniciar un nou projecte que representa a tot un territori i que alhora connecta a dues entitats amb fortes arrels a la Catalunya Central com són la mineria de potassa i el Bàsquet Manresa».

Vives: «hem posat la primera pedra del futur de l'entitat»

Per part del Bàsquet Manresa, el seu president, Josep Vives, assenyala que «estem molt il·lusionats i esperançats col·laborant amb una empresa de la dimensió, importància i implicació d´Iberpotash i ICL. L´acord té una vocació de llarg recorregut; nosaltres som una entitat emblemàtica, i ens ajuntem amb el primer projecte industrial del país, i que genera benestar a les persones; hem posat la primera pedra del futur de l´entitat, i n´hem de posar d´altres, però és un fonament molt important i sòlid; hem d´estar agraïts a les persones que han forjat l´acord, i vull tenir un agraïment molt especial al José Antonio Martínez Álamo, ja que sempre ha cregut en la nostra aliança».

La vinculació del club amb La Bruixa d´Or quedarà definit en les properes setmanes.