L'ICL Manresa ha aconseguit imposar-se aquest migdia a Tenerife davant de l'Iberostar. Els d'Ibon Navarro sumen, així, la quarta victòria de la temporada. El triomf equilibra el balanç de partits guanyats i perduts dels manresans (4-4) abans d'afrontar un desembre complicat: les visites del Barça, del València i el CAI al Congost, i els partits a les pistes del Rio Natura i l'Unicaja.

En l'enfrontament d'avui, Musli ha fet molt de mal a l'interior i Álex Hernández ha mogut molt bé l'equip, tot i que l'Iberostar Tenerife ha tingut la seva oportunitat per donar-li la volta al marcador en el tercer i últim quart, però li ha faltat aquest equilibri entre el joc interior i exterior per acabar per decidir.

L'ICL Manresa ha sortit amb molta intensitat defensiva pressionant tres quarts de pista.

Això ha fet que l'equip català comencés a manar en el marcador des dels primers instants i començant a marcar diferències importants en el marcador, com ho ha reflectit aquest 9-18 al final dels primers deu minuts.

Txus Vidorreta ha decidit sortir amb dues bases en l'inici del segon quart per intentar més velocitat a l'atac del seu equip, i no ha sortit malament aquesta aposta i, al principi, semblava que l'Iberostar podria donar-li la volta al marcador.

Però els avantatges visitants es mantenien, i del 15-20 del minut 13 s'ha convertit en 17-25 del 16, amb un Iberostar que ho intentava amb Sekulic com a líder juntament amb accions aïllades de Tim Abromaitis.

Al descans s'ha arribat amb igualtat al marcador (30-34), i després de la represa l'equip tinerfeny ha sortit molt més intens i decidit a controlar el partit.

Ha millorat notablement en defensa i no ha permès cistelles fàcils d'un rival que ha perdut intensitat defensiva, i s'ha col·locat a un punt en el minut 24 (36-37), després de dos cistelles del jove Mamadou Petit, fet que ha provocat un temps mort d'Ibon Navarro .

Això no ha impedit que, dos minuts més tard, l'Iberostar Tenerife es posés per davant per primera vegada en el partit (42-40), moment en el qual l'equip de Vidorreta semblava haver entrat en el seu millor moment.

Saúl Blanco, que ha debutat per fi en la competició després de recuperar-se de la seva lesió, començava a mostrar les seves qualitats i a anotar tant de dos com de tres punts.

En l'últim quart del partit el marcador era molt ajustat i els jugadors ho tenien clar, i així ha succeït fins als instants finals que després d'un 62-64, una manca de Rodrigo San Miguel a Otverchenko quan aquest intentava tirar de tres punts, ha acabat per decidir el partit a falta de 21 segons.

El base del Manresa ha anotat els tres tirs lliures (62-67) i ja ha estat impossible invertir el marcador.

Fitxa:

65. Iberostsar Tenerife (9 + 21 + 20 + 15): Sant Miquel (2), Richotti (11), Beirán (4), Abromaitis (6), Sekulic (15) -inicial-, White (3), Blanco ( 5), O'Leary (2), Jones (4), Hanley (2), Petit (9) i Arc (2).

71. ICL MANRESA (18 + 16 + 19 + 18): Otverchenko (10), Gringonis (9), Flis (2), Thomas (-), Musli (15) -inicial-, Simon (14), Sandul (2 ), Alex Hernández (10), Montañez (-), García (3) i Sánchez (6)

Àrbitres: Hierrezuelo, Calatrava i Zamorano. Van assenyalar tècnica a Jones (min.13)

Incidències: Pavelló Insular Santiago Martín, de la Llacuna, davant 4.113 espectadors segons dades facilitades pel club.