Durant el proper mes de gener el Bàsquet Manresa haurà de fer front a un pagament no previst, pel que fa a la urgència, de 300.000 euros a l'Agència Tributària. Ahir, durant la junta general d'accionistes que es va celebrar al Nou Congost, Jaume Arnau i Carles Sixto, el president de l'entitat i el gerent, respectivament, van comunicar un pagament que és un trasbals, però per al qual des de l'entitat esperen trobar les vies de finançament necessàries. Com va dir Arnau, el president des del mes de setembre, s'ha de pagar una part del deute amb Hisenda "en un moment que no ens esperàvem, un pagament ajornat que ara ens fan abonar. Estem treballant per tal de reunir els ingressos extres que ens ho permetin". Per la seva banda, Carles Sixto va aportar que "el que ha variat, bàsicament, és el tipus de directrius d'Hisenda" pel que fa al pagament dels deutes. El rigor que en un principi es va aplicar amb els clubs de futbol està arribant ara als altres esports, com al bàsquet.

En el tancament d'exercici en la data de 30 de juny, el deute que el Bàsquet Manresa SAE tenia amb Hisenda i Seguretat Social pujava a 1.870.000 euros, la partida més elevada en un deute total que era de 4 milions d'euros.

El canvi, dèficit per superàvit

En la junta ordinària d'accionistes del Bàsquet Manresa SAE també va ser a la taula presidencial Josep Vives; la raó és l'anàlisi que es va fer de l'exercici passat en el qual ell encara era el president i en el qual, finalment, hi va haver un dèficit de 102.000 euros després que en les dues temporades anteriors es va tancar equilibrant números, amb petits guanys de 10.000 i de 8.000 euros, respectivament. De fet, en la previsió de pressupost per al curs 2014-15 es comptava un saldo en positiu que es va frustrar.