Un partit dels que apassiona els aficionats, la visita d'un líder imbatut, és el que es jugarà aquest diumenge al Nou Congost, L'ICL Manresa, que ha guanyat tres dels seus últims quatre partits, rep el València de dos vells coneguts, l'entrenador Pedro Martínez i el santpedorenc Rafa Martínez que està firmant una excel·lent temporada. El matx començarà a les 13 hores i en les files valencianes s'espera que reapareixi el base Guillem Vives mentre el belga Sam van Rossom continua de baixa. L'ICL té tota la plantilla a punt, després que durant la setmana hagin superat virus estomacalts Ricky Sánchez i Dejan Musli. El capità Roman Montañez, d'altra banda, és a punt de ser pare per primer cop.

Sobre el València Basket, Ibon Navarro opina que «no és impossible guanyar-lo però sí es molt complicat. Té una plantilla llarguíssima, ha tingut lesions i no l'ha afectat perquè tothom està molt implicat en el dia a dia, en la dinàmica positiva. A més han jugat partits de tota mena, de molts punts, de pocs, de frec a frec i amb remuntades al final, amb dues pròrrogues... Estan en un nivell tècnic, tàctic i físic en primera línia a Europa, en aquests moments».

Per a l'entrenador del Manresa, «una de les claus per poder competir amb el València és que saben com castigar-te, amb cistelles en el darrer segon de la possessió o amb rebots ofensius. Hem de saber gestionar els nostres error i, quan arribin, que no ens afectin, que no ens enfonsem. Hem de mantenir una energia alta».

Roda de premsa d'Ibon Navarro

Sobre Pedro Martínez, Navarro opina que «té un prestigi guanyat a pols, am tot el que va fer al Gran Canària i el que va aconseguir l'any passat a Manresa en condicions molt difícils. I el que està aconseguint amb el València, en contra del que pot pensae alguna gent, té molt mèrit. Entrenar a València no és tant fàcil i treure tant rendiment als 13 jugadors dels quals disposa és conseqüència del seu treball. Té a l'equip jugant com ell vol. És dels equips que m'agrada veure».

La molt bona temporada de l'ICL Manresa, amb 5 victòries aconseguides en les 10 jornades disputades, la valora Ibon Navarro com una sorpresa positiva, també per als integrants de l'equip: «si el dia 20 d'agost ens diuen que el desembre rebríem el líder València imbatut i tothom, l'entorn i nosaltres, també la gent de fora, veiés algunes possibilitats de vèncer, no ens ho haguéssim cregut. És evident que alguna cosa bé estem fent; potser igualment ens poden clavar una pallissa però creure que podem guanyar, és bo».

L'objectiu, però, per Navarro continua sent la permanència: «volem mantenir l'equip a l'ACB i això suposa tenir 12 victòries, potser poden ser menys, no ho sé ara mateix. Amb el calendari que ens espera, amb equips d'Eurolliga i Eurocup, si no tinguéssim aquests 5 partits guanyats ho tindríem cru. Totes les nostres victòries són de mèrit ja que els altres 17 equips de la lliga ens consideren el rival més assequible».

El futur de Flis

Sobre Dmitry Flis, al qual a finals de desembre se li acaba el contracte temporal que té, Ibon Navarro declara que «nosaltres estem molt contents amb ell. No només en el pla esportiu, també en l'humà, ha encaixat molt bé i ell és part de la química que tenim dins del vestidor. Després hi ha els interessos del jugador i del club, una part econòmica. Però a mi m'agradari que continués amb nosaltres, almenys durant un temps, però no depèn de mi». En una setmana, l'ICL jugarà tres partits; aquest diumenge amb el València, dimecres amb el CAI altra vegada al Congost (20,30 hores) i el dia 27 a la pista de l'Unicaja Màlaga (18 hores).