L'inici del 2016 ha estat amarg per a un Bàsquet Manresa que va fer el viatge de retorn des de Sant Sebastià, en autocar, amb una càrrega feixuga: els 19 punts encaixats en la derrota a la pista del cuer de la lliga, el RETAbet.es (89-70). Tot i que Ibon Navarro avisava, en les paraules de la prèvia, que dins del vestidor existia plena consciència de les dificultats del partit, on al davant hi hauria un adversari molt necessitat, amb fam de triomf, els fets no van demostrar a la pista la mentalització de la qual parlava el tècnic. Jordi Grimau, Doblas, o bé, Txemi Urtasun van ser gegants a la pista, ja que van acabar obrint, en la recta final del matx, un forat grandiós.

Navarro va recordar, al final del desastre, que l'ICL Manresa només pot plantar cara dins d'aquesta lliga si els seus jugadors s'acosten molt a un rendiment del cent per cent, que és just el que va fer el Gipuzkoa. Per al Manresa és bàsic recuperar de seguida la seva identitat, sinó és un equip massa vulgar.

El base i més coses

Jermaine Thomas no estava fent una gran temporada en l'ICL però la seva lesió a l'esquena ha afeblit la posició de director de joc. L'equip va donar un do de pit davant del CAI i Román Montañez va estar a un gran nivell, encara que segurament és excessiu esperar que sempre pugui rendir a aquest nivell.

Per a Álex Hernández, que ha fet partits molt estimables i ha donat en certs moments un pas endavant en aquesta lliga, suposa tenir una càrrega excessiva, haver de ser ell l'home determinant. El Manresa va provar de fitxar el base serbi Micic però aquest va preferir l'oferta de l'Estrella Roja quan va deixar de ser jugador del Bayern Munic. Ara es busca un jugador que faci el pes, que agradi i no sigui car; però també hi ha l'opció d'esperar la recuperació de Thomas.

En la posició dels ales, l'home que més ha donat un rendiment per sota de l'esperat en el darrers partits és Ruslan Otvertxenko. Si Chase Simon o Marius Grigonis (o inclús Àlex Barrera contra el CAI) han tingut moments brillants en els darrers mesos, l'ucraïnès ja fa quatre o cinc partits que va avall i cada cop juga menys.