L'ICL Manresa ha trencat la seva ratxa de quatre derrotes seguides amb un còmode triomf per 67-84 a Sevilla, en un partit que va decidir gràcies al seu èxit en els llançaments triples -n'ha anotat 16 davant dels dos del seu rival- i que deixa enfonsat en la classificació l'equip sevillà, molt minvat per les absències.

La punteria dels catalans des del perímetre, amb 16 triples de 29 intents -55 per cent d'encert-, ha estat capital per al seu clar triomf a San Pablo, on el Bàsquet Sevilla ha encadenat la seva cinquena derrota i llisca perillosament cap a la cua de la classificació, en seguir antepenúltim amb cinc partits guanyats i dotze perduts.

El Manresa, que puja fins a la tretzena plaça amb set victòries, ha marcat les primeres diferències amb el seu encert exterior (10-18, min.6), però els sevillans s'han sostingut en el tempteig gràcies a les tretze ocasions que han hagut d'anar a la línia de tirs lliures en el primer quart, decidit amb un triple de Berni Rodríguez sobre la botzina (24-23).

L'anotació s'ha reduït dràsticament en un segon període marcat per les imprecisions, en què el visitant Álex Hernández i el local Pierre Oriola, que, com el seu actual tècnic, Luis Casimiro, ha debutat amb Manresa en l'ACB, han sostingut amb els seus punts els seus respectius equips.

Tot i així, tant sevillans com barcelonins demostraven per què figuren entre els pitjors atacs de la competició (36-37 al descans).

El parcial de 2-9 encaixat al retorn del vestidor copejava un Baloncesto Sevilla incapaç de mantenir el ritme ofensiu perquè la seva rotació estava reduïda a nou jugadors -només vuit de la primera plantilla-.

A més, l'escorta Berni Rodríguez havia d'oficiar com a improvisat base, escollint sempre el veterà eslovè Bostjan Nachbar com a única opció de llançament.

L'escapada del Manresa s'ha completat quan Casimiro ha intentat contenir la sagnia ordenant una defensa en zona a la qual els manresans han replicat amb cinc triples gairebé consecutius, inclòs un del lituà Màrius Grigonis en posició acrobàtica quan el tercer període agonitzava (45-60).

Els últims deu minuts han estat una agonia per als jugadors sevillans, xiulats per la seva afició mentre el nord-americà Chase Simon i, sobretot, Grigonis -màxim anotador del xoc amb 23 punts i només un error en el tir- es divertien martellejant el cèrcol local des de més enllà de la línia de 6,75.

- Fitxa tècnica:

67 - Baloncesto Sevilla (24+12+9+22): Miljenovic (14), Berni Rodríguez (3), Alfonso Sánchez (8), Nachbar (12), Balvin (13) -quintet inicial-, Oriola (15), Cate (-), Henton (2) i Rigó (-).

84 - ICL Manresa (23+14+23+24): Milisavljevic (-), Otverchenko (8), Simon (20), Flis (9), Musli (10) -quintet inicial-, Ricky Sánchez (-), Álex Hernández (12), Grigonis (23), JJ García (2), Thomas (-), Barrera (-) i Sandul (-).

Àrbitres: Pérez Pérez, Sánchez Monserrat i Martín. Han eliminat per cinc personals Otverchenko (m.34), Alfonso Sánchez (m.37) i Flis (m.37).

Incidències: Partit corresponent a la dissetena jornada de la Lliga Endesa, disputat al Palacio Municipal de los Deportes de San Pablo davant de prop de 5.000 espectadors.