El Barcelona Lassa ha sumat la novena victòria consecutiva a la Lliga Endesa després de superar amb claredat un desbordat ICL Manresa (84-57), que no ha pogut frenar l'encert dels jugadors exteriors blaugrana, que s'han mostrat infal·libles des de la línia de 6,75 metres (12 encerts de 26 intents).

Els locals han controlat el xoc de principi a fi i, liderats per un omnipresent Tomas Satoransky (13 punts, 7 assistències i 21 de valoració), s'han emportat un partit que els permet seguir comandant, en solitari, el lideratge de la competició domèstica.

Malgrat les baixes de tres pilars importants com Doellman, Navarro i Ribas, el Barcelona no ha titubejat i, des de l'inici, ha volgut resoldre el partit per la via ràpida.

La intensa defensa dels de Pascual va ofegar els manresans, que no trobaven situacions clares de cistella. Prova d'això va ser la pobra estadística en llançament de camp del primer quart: 2 encerts de 6 intents en llançaments de dos punts i 1 de 4 en triples.

Mentrestant, Satoransky movia els fils del seu equip, no només en la direcció sinó en la faceta anotadora. El txec ha donat mostres de la seva potència física amb dues esmaixades gairebé consecutives, una de les quals després de completar un 'alley-oop' servit per Tomic.

A això s'hi ha sumat l'aportació del pivot croat i Samuels en el joc interior, que han castigat Musli i Flis a la pintura i han donat al Barcelona un còmode avantatge de deu punts després del primer període (30-20).

S'han igualat les forces en el segon acte. I això que el Barcelona, de la mà d'un inspirat Vezenkov (13 punts i 19 de valoració), aconseguia un avantatge de 18 punts (33-15, min.15).

S'han confiat una micsa els blaugranes en defensa i ho ha aprofitat l'ICL Manresa per posar-se a 9 punts. Sense Tomic a la pista, han trobat forats Musli -màxim anotador dels visitants amb 14 punts i 16 de valoració- i Auda a la zona, mentre que Barrera aconseguia un triple que donava esperances als visitants (35-26, min.19).

Una reacció que ha frenat Abrines amb un triple en l'últim segon. El Barcelona tornava a superar la barrera psicològica dels 10 punts per afrontar amb garanties els segons 20 minuts del xoc (38-26).

Després de la represa, els locals no volien sorpreses i han fet un parcial de 0-7 que deixava el partit vist per sentència a falta de 17 minuts per al final (45-26).

Han estat uns minuts en els quals brillaven els joves. Desequilibrava Satoransky amb les seves penetracions i anotaven Vezenkov i Abrines des de la línia de 6,75 metres.

No obstant això, els d'Ibon Navarro no han abaixat els braços i, davant la dificultat de trobar superioritat a la zona, han apostat pels triples de Costa, Otverechenko i Grigonis com la millor fórmula de seguir competint.

El Barcelona ha acceptat l'intercanvi de cops i els seus exteriors tampoc no han fallat. Oleson, amb un 3+1, i Abrines amb un altre triple espectacular sobre la botzina donaven al Barcelona un avantatge de 26 punts (69-43) en acabar el tercer quart.

Amb tot decidit, només faltava saber si els últims deu minuts els blaugranes mantindrien la intensitat o, si per contra, el Manresa seria capaç de reduir distàncies i acabar el partit del Palau amb bones sensacions.

Ha passat el primer, encara que el Barcelona ha reduït alguna marxa contra un Manresa que es mantenia a dalt gràcies a l'aportació d'Auda, que ha acabat el partit amb 12 punts.

Els del Bages ja pensen en la pròxima final contra l'Iberostar Tenerife al Nou Congost, mentre que el líder espera confirmar dijous que ve contra el Zalguiris Kaunas el seu pas als quarts de final de l'Eurolliga.

- Fitxa tècnica:

84. Barcelona Lassa (20+18+31+15): Satoransky (13), Abrines (13), Oleson (13), Samuels (7), Tomic (6) -cinc inicial-, Dorsey (2), Vezenkov (13), Eriksson (5), Diagné (2), Arroyo (10) i Perperoglou (-).

57. ICL Manresa (10+16+17+14): Foster (5), Álex Hernández (1), Grigonis (7), Flis (4), Musli (14) -cinc inicial-, Mabior (-), García (2), Barrera (3), Costa (3), Jou (-), Auda (12) i Otverchenko (6).

Àrbitres. Pérez Pizarro, Martínez Fernández, Aliaga Solé. Sense eliminats

Incidències: Partit corresponent a la jornada 26 de l'ACB disputat al Palau Blaugrana davant de 5.495 espectadors.